Birgit Schuurman over jeugd van haar en Katja: ‘Toen ik elf was, is ons nichtje vermoord’

Dit kwam aan het licht tijdens een interview met Psychologie Magazine

Elk huisje heeft z’n kruisje, luidt een Nederlands gezegde. Ook de jeugd van Birgit Schuurman en haar twee jaar oudere zus Katja verliep niet zorgeloos. Toen beide meisjes nog erg jong waren, werd hun nichtje vermoord, dit vertelde de inmiddels 40-jarige Birgit Schuurman aan Psychologie Magazine.

Birgit was nog maar 11 jaar toen haar nichtje om het leven werd gebracht.

Moord
“Toen ik elf jaar was, is mijn nichtje vermoord”, vertelt Birgit in een openhartig gesprek met het tijdschrift Psychologie Magazine. “De dader zal wel een moeilijke jeugd hebben gehad of zo, maar dat kan me niets schelen. Ik vind dat iemand altijd verantwoordelijk is voor zijn daden.” De 40-jarige zegt enorm veel bewondering te hebben voor mensen die in staat zijn om dit soort daden te vergeven, maar zelf lukt het haar niet.

Dader 
Volgens het weekblad Privé staat de actrice en zangeres nog altijd achter het oordeel dat ze eerder velde over de moordenaar van haar nichtje: wat haar betreft mag de dader in stukjes worden gehakt. De dader werd veroordeeld voor de moord en beroofde zichzelf later van zijn eigen leven. Toch blijft Birgit nog altijd woede voelen naar de moordenaar toe.

Bron: Pressreader, Privé, Psychologie Magazine | Beeld: Hollandse Hoogte