Katja Schuurman springt in de bres voor Bilal Wahib

katja schuurman

‘Van kwade opzet is geen sprake’

De rel rondom de video van Bilal Wahib is niemand ontgaan. Nadat de rapper in het nieuws kwam vanwege de video op Instagram Live waarin hij een minderjarige jongen vroeg om zijn geslachtsdeel te laten zien, zag Bilal zijn carrière in rook opgaan. Katja Schuurman springt na alle ophef in de bres voor Bilal.

Enorm geschrokken

Nadat de video van Bilal de wereld in werd geslingerd, gaf een groot deel van bekend Nederland hun mening op social media. Niet alleen werd er negatief gesproken over Bilal, ook nam zijn platenlabel afstand van de rapper en werden tv-programma’s waarin hij een rol speelde van de buis gehaald. Katja durfde zich op het moment van de rel niet te mengen in de discussie, maar inmiddels laat de actrice zich uit op social media.

Niet mengen in de discussie

“Ik had dit eigenlijk al eerder willen posten, maar ik durfde niet. De stap tussen Bilal niét keihard veroordelen, maar nu zelf waarschijnlijk de lelijkste verwijten over me afroepen is waarschijnlijk zo klein”, begint Katja. “Maar ik wil eerlijk durven zijn en niet klakkeloos meelopen en meeschreeuwen.” Katja legt vervolgens uit dat ze het in deze situatie opneemt voor het slachtoffer, de 12-jarige jongen, maar ook voor Bilal. Ondanks dat ze Bilal niet persoonlijk kent, doet het haar pijn om de rapper aan de schandpaal genageld te zien worden.

Niet grappig

De actrice legt vervolgens uit dat de video van Bilal als een slechte grap bedoeld is. “Met de grap: ‘Kan je je piemel laten zien, wordt bedoeld: ‘Kan je je piemel laten kijken’ – met ogen dus. Een slechte grap die zo oud is als de weg naar Rome.” Hoewel de actrice benadrukt dat het een enorm domme grap is, staat het volgens haar niet gelijk aan kinderporno. “Het is dom, zeer onhandig en bovendien niet grappig. Ik hoop van harte dat het jongetje niet gepest wordt. Maar vinden jullie het terecht Bilal direct te criminaliseren, veroordelen, ontslaan en boycotten? Zullen we ons proberen iets meer te verdiepen in verhalen, voordat we over elkaar heen buitelen met verwijten en oordelen?”

Lees ook: Katja Schuurman plaatst ontzettend lieve foto met baby Coco

Beeld: RTL Boulevard, Instagram | Bron: BrunoPress