Katja Schuurman over carrière: “Achteraf ben ik vaak te ver gegaan”

Katja Schuurman

De presentatrice vindt dat ze in het verleden weleens over de schreef ging

Katja Schuurman kan het allemaal: zingen, acteren en presenteren. Echter vindt de presentatrice dat ze voor het laatste in het verleden weleens te ver ging. Bijvoorbeeld toen ze voor het programma Mission Unfindable op zoek ging naar de Saoedi-Arabische terrorist Osama Bin Laden.

Aan het tijdschrift Wendy van Wendy van Dijk vertelt Katja dat ze ‘achteraf vaak te ver is gegaan’. Osama Bin laden zoeken noemde ze als een voorbeeld. Hiervoor zocht ze de terrorist in Afghanistan en ging ze over wegen waar bermbommen lagen. “Continu ging ik over mijn grenzen heen.”

Een wrak
Maar niet alleen voor Mission Unfindable, dat van 2003 tot 2004 werd uitgezonden, ging Katja over haar grenzen. “Ik heb hoogtevrees, maar sprong van de allergrootste bungeejump ter wereld.” Maar wanneer de presentatrice thuiskwam, werd het haar allemaal te veel en stortte ze in. Haar toenmalige echtgenoot Thijs Römer was hier nooit blij mee. “Lekker. Altijd als je voor BNN op pad bent geweest, krijg ik een wrak terug”, zou hij destijds tegen Katja hebben gezegd.

Maar niet alleen haar ex-man merkte dat Katja soms te ver ging, ook haar moeder merkte het op. Haar moeder Sonja Bos trad altijd op als de situatie uit de hand dreigde te lopen. Zo wilde het BNN-programma Try before you die dat Katja de Mont Blanc op zou gaan, de hoogste bergtop van de Alpen. “Bij ervaren bergbeklimmers heb ik informatie ingewonnen of iemand dat zomaar kon”, vertelt Katja’s moeder aan Wendy Magazine.

Alles voor kijkcijfers
Volgens de bergbeklimmers was zoiets levensgevaarlijk om te doen. Sonja haalde haar dochter over om het niet te doen. Presentatrice Sophie Hilbrand ging toen de uitdaging aan. Het werd een barre tocht waarbij Sophie moest schuilen voor een storm. “Alles voor de kijkcijfers, belachelijk.” 

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: NuBeeld: Videostill YouTube Esquire Nederland