Katja Schuurman over moeilijke periode: ‘Ik ga nooit meer stoppen met de medicijnen’

“Ik heb lang minder van het leven genoten”

Katja Schuurman kennen we als de vrouw die van alle markten thuis is. Ze acteert, zingt en presenteert. Ook neemt de 42-jarige geen blad voor de mond en durft ze openhartig te spreken over haar privéleven. Dit weekend sprak ze in het AD Magazine over haar dwangneurose, een eventuele nieuwe zwangerschap en over haar scheiding van Thijs Römer.

De presentatrice sluit een tweede kindje met vriend Freek van Noordwijk niet uit.

Medicijngebruik
Aan het AD vertelt Katja over haar dwangneurose waar ze al jaren last van heeft. “Het zit vooral in cijfers. Iemand noemt een jaartal en dan ga ik heel erg rekenen met getallenreeksen”, vertelt Katja over haar dwangmatigheid. Het kon soms zelfs zo heftig zijn, dat het haar hele dag kon verpesten. “Het ging niet meer mijn lijf uit en het was pas de volgende dag van: nieuwe ronden, nieuwe kansen. Daardoor heb ik een paar jaar minder van mijn leven kunnen genieten.” De presentatrice vertelt dat ze daarom besloot medicijnen te gaan slikken voor de dwanggedachtes. “Veel mensen zijn er nog altijd huiverig voor, maar het kan de kwaliteit van leven echt verbeteren. Ik ben zoveel gelukkiger nu.”

Stoppen met medicijnen
Katja stopte een aantal jaren met de medicijnen omdat zij en haar ex-man Thijs Römer voor een kindje wilde gaan. Ze hoopte dat haar dwangmatige gedrag weg zou blijven, maar dat was helaas niet het geval. “Na een maand of vijf was het in alle hevigheid terug. En toen nam ik me voor: ik ga er ook gewoon helemaal nooit mee stoppen.”

Zwangerschap
Maar er écht nooit meer mee stoppen, sluit de actrice niet uit. Zij sluit niet uit dat ze in te toekomst nog een kind zal krijgen met haar 14-jaar jongere vriend Freek van Noordwijk. Haar vriend liet ooit weten nog graag kinderen te willen en ook Katja lijkt het nog wel te zien zitten. “Ik heb het gevoel er nog prima toe in staat te zijn, maar we zijn er nog niet mee bezig”, vertelt Katja over een eventueel kindje met de chefkok.

Scheiding
Uit haar vorige huwelijk heeft ze samen met Thijs Römer een dochtertje; Sammie. De twee hebben na hun scheiding altijd goed contact gehouden, maar dat maakte de scheiding zelf er niet minder pijnlijk om. “Het is echt niet zo dat we dat besluit lachend hebben genomen. Al hebben we, toen we de scheidingspapieren gingen tekenen, heel erg moeten lachen. Ook gehuild hoor, maar we zaten zo te lachen dat de vrouw die het allemaal regelde, informeerde of we het eigenlijk wel zeker wisten. Wij vonden allebei dat het de beste oplossing was. Het is niet zo dat de één de ander iets heeft aangedaan, er is geen wrok.”

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: ShowNieuws | Beeld: Videostill