Katja Schuurman openhartig over zwangerschapskwaaltjes

De actrice is over zes weken uitgerekend

Menig hoogzwangere vrouw kan beamen dat de laatste loodjes lang niet altijd over rozen gaan. Katja Schuurman weet er alles van. De 45-jarige presentatrice sprak dit weekend openhartig over haar zwangerschap en de daarbij behorende emoties.

Zwangerschapsperikelen

Katja Schuurman en Freek van Noortwijk verwachten samen hun eerste kindje in augustus: een dochter. De twee maken zich op voor de laatste loodjes, maar die zijn voor Katja niet altijd even makkelijk. Zo luchtte ze dit weekend haar hart op Instagram. De presentatrice vertelt dat ze dolgelukkig is met de zwangerschap, maar dat ze de hormonen helemaal zat is. “Ik ben me dus een potje blij met mijn buik en vooral met het dagelijkse getrappel en gedraai dat ik erin voel, de liefdevolle handjes van mijn dochter erop en Freeks oor in de hoop al een geluidje op te vangen van zijn dochter”, begint ze haar bericht. “Maar pff, wat proberen die hormonen je toch geregeld van je apropos te brengen.”

Paniek en stress

Katja vertelt vervolgens openhartig over alle emoties die ze door de hormonen ervaart. Zo omschrijft ze dat ze sinds het begin van haar zwangerschap wordt geïnjecteerd met een overdosis aan stofjes die haar onredelijk, gestrest, neerslachtig, paniekerig en ontoerekeningsvatbaar maken. Katja kaart daarom in een gesprek met Moeder Natuur aan dat ze wel wat inzichten kan gebruiken.

View this post on Instagram

Nog 6 weekjes… Het aftellen is wel een beetje begonnen. Het is zo stom; ik ben me dus een potje blij met mijn buik en vooral met het dagelijkse getrappel en gedraai dat ik erin voel, de liefdevolle handjes van mijn dochter erop en Freeks oor in de hoop al een geluidje op te vangen van zijn dochter.. Maar pfff wat proberen die hormonen je toch geregeld van je apropos te brengen. De natuur zit geniaal in elkaar, maar wat is het idee achter dat je baby zoveel mogelijk liefdevolle, rustige en gebalanceerde emoties van jou in je buik moet ervaren, maar dat je vanaf het moment van conceptie wordt gei?njecteerd met een overdosis aan stofjes die je gestresst, onredelijk, neerslachtig, paniekerig en ontoerekeningsvatbaar maken? Lieve Moeder Natuur, waarom heeft u dat zo geregeld? Dat gevraagd hebbende: Vooral heel erg dank u wel dat ik dit wondertje in mijn buik mag laten groeien. Maar wel dus: Waarom? Ik denk niet dat u Instagram heeft, maar ik sta enorm open voor inzichten en uw oneindige wijsheid, zeker tijdens mijn dromen, dus misschien tot vanavond..

A post shared by Katja Schuurman (@katjaschuurman) on

Ontspannend weekend

Gelukkig kon Katja net als vele anderen dit weekend ook met volle teugen van het lekkere weer genieten. Samen met Freek vertoefde ze in het heerlijke zonnetje. “Zowaar een best fitte dag”, zet ze in de caption van een nieuw Instagramkiekje. “Heerlijk hapjes in het zonnetje bij Strandvier met mijn lief.” Tot in de late uurtjes genoot Katja met Freek van de dag. “Tot het licht uitging.” Helaas kampte Katja zondag echter ook nog met zwangerschapskwaaltjes. “Het leek alsof iemand mijn tepels eraf probeerde te schroeven en mijn rug in en kramp schoot.” Katja sluit af dat de twee al met al wel genoten van een heerlijke dag. Ook deelt ze nog even een tip: “Overigens lig ik nu op zo’n Zweeds spijkermatje en dat werkt echt top voor mijn rug!”

Lees ook: Mariska Bauer deelt trots foto van haar vier zoons

Bron: Instagram Katja Schuurman | Beeld: ANP, Patrick Harderwijk