Katja Schuurman reageert op ophef rondom coronawaarschuwing

‘Ik vond het belangrijk om me uit te spreken, daar waar velen dat niet durven’

Katja Schuurman deed flink wat stof opwaaien toen ze op social media een coronawaarschuwing deelde voor een restaurant van haar man Freek. De politie was niet blij met deze uithaal en reageerde kritisch op het bericht. In de radioshow van Giel Beelen reageert Katja op alle commotie.

Waarschuwing

Afgelopen weekend deelde Katja haar frustratie nadat een restaurant van haar man Freek van Noortwijk een officiële waarschuwing kreeg. Hoewel alle horeca om 22:00 gesloten moet zijn, liepen er om 22:03 uur nog gasten naar buiten. Op haar Instagram deelde Katja een foto van de waarschuwing en uitte ze haar ongenoegen: “Serieus? Een officiële waarschuwing dat je je niet aan de regels -22.00 sluiten- houdt om 22.03 uur?? Omdat je gasten, met jassen aan op weg naar buiten – een laatste propt een hapje dessert naar binnen – niet exact 22.00 buiten staan?”

Voorbeeldfunctie

Katja haalde niet alleen flink uit naar de ‘coronawaarschuwing’, ook deelde ze een filmpje van politie bij een ander restaurant van haar man. Dat viel bij veel volgers en de politie zelf niet in goed aarde. “De indruk wordt gewekt dat het filmpje bij de waarschuwing hoort, maar dat is niet het geval. […] Het filmpje is – overigens niet door Katja, want zij was niet aanwezig – gemaakt om 23.50 uur in de Utrechtsestraat”, laat politiewoordvoerder Rob van der Veen weten aan De Telegraaf. “Als BN’er met veel volgers heb je ook een voorbeeldfunctie. Dan zouden wij het waarderen als de zaken eerlijk worden voorgesteld.”

‘Zeer frustrerend’

Toch lijkt Katja ondanks alle ophef geen spijt te hebben van haar actie. In de radioshow van Giel Beelen wil de actrice haar boodschap juist kracht bijzetten: “Ik vond het belangrijk om me uit te spreken, daar waar velen dat niet durven. En je ziet ondanks vele positieve reacties waarom niet. Zelfs politie en gemeente proberen recht te spinnen wat krom is. Zeer frustrerend. Ik probeer me in te houden en niet mijn gelijk af te dwingen. Het heeft treurig genoeg geen zin.”

Levensvreugde en toekomstplannen

Tot slot is de brunette van mening dat gezondheid ook draait om geluk, zo vertelt ze aan Giel: “Ik zie het verdriet van mijn vrienden die aan het repeteren zijn voor theaterstukken, sportverenigingen draaiende proberen te houden, restaurants overeind, winkeltjes levend. Gezondheid gaat niet alleen over leven en dood, het gaat over geluk. Levensvreugde, toekomstplannen. Wat is leven waard als je niet kan leven?”

Berichten verwijderd

Hoewel Katja dus nog volledig achter haar besluit lijkt te staan, heeft ze woensdagochtend wel het desbetreffende bericht van haar Instagram verwijderd. Ook een andere post waarin ze vragen stelde over het coronabeleid is van haar account verdwenen.

Lees ook: Toch nog goed nieuws: er komt lekkerder weer aan

Bron: Shownieuws | Beeld: videostill