Katja Schuurman verwerkte scheiding door paddo’s te gebruiken

Katja Schuurman

‘Ik nam paddo’s en kreeg allerlei inzichten’, aldus Katja

Of je nou vriendschappelijk uit elkaar bent gegaan of niet, een scheiding blijft moeilijk. Iedereen heeft weer een andere manier om hiermee om te gaan en dit te verwerken. De een praat er met vrienden over en een ander kiest voor een alternatieve route. Zo ook Katja Schuurman, die door paddo’s – de zogenoemde magic mushrooms – bepaalde inzichten kreeg over haar recente scheiding van kok Freek van Noortwijk. Dat vertelde de presentatrice afgelopen zondag in het tv-programma Boerderij van Dorst

Nieuwe inzichten

Katja Schuurman is bepaald niet vies van het gebruik van paddo’s op zijn tijd. “Paddo’s zijn een fantastische uitvinding”, zegt de 47-jarige actrice en presentatrice in het programma tegen presentator Raven van Dorst en medegast Douwe Bob. “Ja, dat is toch iets geniaals, wat dat doet met je. Ik had wel wat te verwerken met mijn vorige scheiding, dus ik nam paddo’s en kreeg allerlei inzichten. Toen heb ik op dat moment in die trip van alles verwerkt.”

Scheiding

Katja en Freek stapten in 2019 in het huwelijksbootje. Een jaar later in augustus verwelkomden ze hun eerste kindje samen: dochter Coco Loulou. De presentatrice heeft nog een andere dochter, Sammie (12), uit haar huwelijk met Thijs Römer.

Volgens Katja is het huwelijk met Freek gestrand, omdat er ‘veel strijd, gedoe en spanning’ was, zo vertelde ze eerder aan het AD-magazine Mezza. “Ik dacht: hij is jonger, misschien verandert hij nog. Denken dat je iemand kunt veranderen is een misverstand”, aldus de actrice. Nu die strijd verleden tijd is en Katja het ‘zelf’ doet met haar twee dochters, voelt ze zich naar eigen zeggen ‘een oermoeder’. “We hebben zo’n lol.”

Nieuwe liefde

Waar Katja’s ex-man Freek al vrij snel weer gelukkig was in de liefde, heeft ook de actrice het sinds kort weer gezellig met iemand. “De lente draagt zeer zeker bij aan mijn vrolijke gemoed en ook het feit dat ik een aantal heel leuke dagen heb mogen doorbrengen met een leuke jongeman. Toch opvallend hoe anders je wereld eruitziet als je gemoed vrolijk is. Nu heb ik een roze bril op en alles ziet er vrolijk en gelukzalig uit”, liet ze vorige maand weten in haar podcast Schuurman & Spigt ruimen op.

Toch wil ze het ditmaal anders aanpakken. “Ik wil proberen niet alles meteen in vaste vorm te gieten. Als ik voel dat ik iemand leuk vind, zie ik het liefst meteen een handtekening onder een contract. Dan tikken we het af, is het rond. Want je wordt zo onzeker…”, vertelde ze. “Dat wil ik niet meer doen.”

Lees ook: Katja Schuurman verbaast volgers met foto van dochter: ‘Ze lijkt wel tien jaar ouder’

Bron: RTL Boulevard, Grazia | Beeld: BrunoPress