De reden waarom katten altijd op je spullen gaan liggen

Waarom katten altijd precies op je spullen gaan liggen

Baasjes van katten zullen dit vast herkennen: je kat gaat altijd op een superonhandige plek liggen. Je hebt mandjes gekocht en kussentjes neergelegd, maar jouw kat ligt véél liever op je laptop, een belangrijk stapeltje papieren of je tas. Het lijkt niet echt lekker te liggen en het is ook tamelijk onhandig voor jou. Maar wees gerust, je kat doet dit niet om je te pesten…

If I fits, I sits.

1. Warmte

Katten houden van warmte. Ze hebben een hogere lichaamstemperatuur dan mensen en hebben dus net iets meer warmte nodig om aangenaam warm te blijven. Daarom komen katten ook vaak op schoot of tegen je aan liggen. Maar als je schoot niet beschikbaar is, dan zoeken ze een ander plekje. Je laptop is lekker warm, en dat vind je kat dus erg aantrekkelijk.

2. Geur

Deze reden is eigenlijk heel schattig! Katten hebben een sterk ontwikkeld reukvermogen, waardoor ze veel beter geurtjes ruiken dan wij mensen. Als iets naar jou ruikt, dan vinden katten dat aantrekkelijk en willen ze er op of bij liggen. Dit komt omdat jouw geur vertrouwd voor ze is, ze voelen zich bij de geur van hun baasje veilig, rustig en beschermd. Schattig, toch? Daarom gaan ze precies op het boek liggen dat je nu leest en niet op een ander rondslingerend boek. Cute!

3. Aandacht

Eigenlijk heel logisch, maar katten hebben soms gewoon wat aandacht nodig. En als jij de hele tijd met een laptop, iPad of boek in de weer bent kijk je niet echt naar je kat om, natuurlijk. Daarom dringen ze ze zichzelf op en gaan ze gewoon lekker onhandig op je spullen liggen. Zo moet je ze dus wegtillen (om ze op schoot te zetten, bijvoorbeeld) of ga je ze maar aaien. Je kunt toch niets anders doen! Je kat heeft gewonnen…

4. Territorium

Katten zijn erg territoriaal en willen graag laten weten dat zij de baas zijn. Ook willen onze harige vriendjes graag hun geur achterlaten om te laten merken dat zij hier wonen. Ze claimen hun plek door erop te liggen. Ook houden katten van overzicht, dus ze kiezen vaak een hoge plek om op te liggen. Daarom verkiezen ze dus een tafel of een bureau boven de bank.

Lees ook: Dit zegt de vorm van je lippen over je persoonlijkheid, klopt het bij jou?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels