Niezen? Voor deze doodnormale dingen kun je in het buitenland beboet worden

boete

En die boete is niet mis!

Voordat de vakantie begint, wordt vaak wel even gegoogeld waar je lekker kunt eten en wat nou echt de bezienswaardigheden zijn van je vakantieland. Maar een beetje verdieping in de cultuur kan ook geen kwaad. Wat in ons land heel normaal is, is in andere landen bijvoorbeeld streng verboden.

Niezen
Heb jij verscheidene allergieën of nies jij simpelweg vaak? Boek dan nog maar geen vakantie naar het Amerikaanse Asheville. Het is hier verboden om op straat te niezen.

Kauwgom
In Singapore is de verkoop van kauwgom verboden. Je zult geen boete krijgen als je het op zak hebt, maar gooi je kauwgom niet op straat. Doe je dit wel? Dan riskeer je een boete van 600 euro. In dit Aziatische land wordt het namelijk gezien als een misdaad!

Zwemkleding
In Barcelona stijgt het kwik al snel, maar dit houdt niet in dat de Spanjaarden fan zijn van jouw bikini. Je kunt er zelfs een flinke boete voor krijgen om in zwemkleding over straat te lopen. Het is in de Spaanse stad verboden om in zwemkleding over straat te lopen. Rondom het strand en het zwembad mag het uiteraard, maar daar blijft het ook bij.

Knuffelen
Ben je gek op je partner en kun je het niet laten om hem zo af en toe in het openbaar een knuffel te geven? Dan is Dubai niet jouw ideale vakantiebestemming. Knuffelen mag in deze stad alleen achter gesloten deuren. Laat staan wanneer je een beetje aan elkaar friemelt in het openbaar: daarvoor krijg je een boete van een flink geldbedrag en je bent schuldig aan ‘het verrichten van seksuele handelingen in het openbaar’. Oei.

Kraakschoenen
Heb jij van die schoenen die zo heerlijk kraken of piepen wanneer je ze draagt? Dan kun je die maar beter niet meenemen naar het Italiaanse Capri. Hier mag je geen schoeisel dragen dat op welke manier dan ook geluid maakt. Geen klak-hakken of piep-gympen dus.

Chocolade eten
Wie dacht dat Engeland zo’n vredelievend land is, heeft het toch niet helemaal bij het juiste einde. Zo mag je geen chocolade eten in het openbaar vervoer. Best vreemde regel, we weten het. Maar wanneer je dit wel doet, loop je maar zo de kans op een boete.

Doodgaan
Nog zo’n rare regel in Engeland. Het is illegaal om te sterven in The Houses of Parliament (alsof je dat van plan was). Het gebouw wordt gezien als een koninklijke plek. Mocht je er daarom sterven, dan heb je recht op een staatsbegrafenis. En dat is niet de bedoeling.

Lege tank
Vergeten om te tanken? Deze fout kun je je in Duitsland eigenlijk niet veroorloven. Kom je met een lege tank aan de kant van de weg te staan? Dan kun je flink op de bon geslingerd worden. Je bent namelijk in overtreding wanneer je een lege tank hebt.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay