Kees Tol over ruzie met Jan Smit: ‘Het is de mist ingegaan’

Kees-Tol-ruzie-Jan-Smit

Jan Smit praat voor het eerst over de ruzie met zijn Volendamse vrienden

Jan Smit was zaterdagavond te gast bij het programma Hoge Bomen van Jeroen van der Boom. Naast dat ze het over Jans carrière hadden, kwamen er ook dingen aan de orde die we nog helemaal niet wisten van de Volendamse zanger. De geruchten waren namelijk waar: Jan heeft wel degelijk ruzie gehad met zijn vrienden Kees Tol, Nick Schilder en Simon Keizer. Ook Kees Tol schuift aan, en doet zijn verhaal.

Populair in Duitsland

Naast dat Jan Nederland heeft veroverd, is hij ook populair bij onze buurlanden. In de laatste jaren van zijn carrière was hij daarom ook het grootste deel van het jaar in Duitsland. Door de drukte raakte Jan het contact met zijn beste vrienden kwijt. “Op een gegeven moment is het de mist ingegaan”, deelt Kees Tol over hun vriendschap.

Vriendschap op een laag pitje

Kees geeft aan dat dit kwam doordat Jan heel veel weg was. Kees: “Hij was in Duitsland, hij trad op in de ArenA, Jan was de grote ster. En Jan kwam dan terug naar Nederland en dan had ik het idee – en ik niet alleen, dat…” Jan maakt de zin af: “Je hele inner circle raak je… Je raakt ze niet kwijt, maar je stoot ze wel tijdelijk af.” Kees geeft aan dat hij de vriendschap daarom op een laag pitje heeft gezet, omdat Jan dat bij hem ook had gedaan. “En op dat moment gaat dat zo en laat je dat begaan. En achteraf is dat heel dom”, reageert Jan.

Burn-out

Naast de ruzie tussen zijn vrienden, praat Jan ook over zijn burn-out. “Mijn moeder zei ooit: je hebt alles, maar je hebt ook niets. En dat voelde toen zeker zo”, legt Jan uit. Tijdens de periode dat Jan in een kliniek zat, was de vriendschap nog niet helemaal hersteld. Kees: “Op een gegeven moment heb ik Jan een berichtje gestuurd. (…) En binnen twee seconden hing hij aan de lijn en zei hij dat we echt moesten praten.” De twee zijn op dit moment gelukkig weer vrienden voor het leven.

Lees ook: Presentatrice Emma Wortelboer onthult jaarsalaris op Instagram

Bron: Shownieuws | Beeld: Videostill Hoge Bomen