Wie kent ‘Koningin van de Nacht’ Christine van der Horst nog? ZO gaat het nu met haar!

Wie kent Christine van der Horst nog?

Ze begon haar carrière als assistente van Peter Jan Rens in het programma Doet-ie ‘t of doet-ie ‘t niet en eindigde als de ongekroonde koningin van de Nederlandse nachttelevisie: Christine van der Horst. In 1996 presenteerde ze haar eigen programma Liefdesnest bij zender Veronica en dit resulteerde al snel in de spin-off Nachtsuite, op zaterdagnacht te zien bij RTL5.

Nachtsuite
Het praatprogramma heeft keer op keer weten te choqueren en stond altijd garant voor controverse. Tussen de telefoonspellen door werden er gasten geïnterviewd die afweken van de doorsnee mensen. Op 24 juni 2006 viel helaas het doek, het kostte Endemol naar verluidt te veel geld. Ze stapte over naar SBS, maar na drie maanden hield haar eigen programma Christine Live op. Hierna moest Van der Horst haar contract uitdienen met het presenteren van ‘ouderwetse’ belspelletjes in de nachtelijke uren.

Tegenwoordig leeft ze een leven buiten de spotlight, er is dan ook weinig over haar te vinden. De laatste keer dat ze in de publiciteit verscheen was toen weekblad Story in 2015 een interview publiceerde over de verdrietige reden dat Christine niet meer op televisie te zien is.

Mantelzorger
De moeder van Christine kreeg in 2013 een zware beroerte. Ze overleefde het, maar kon sindsdien niet alleen gelaten worden. Christine en haar man Dave zijn sindsdien mantelzorger geworden: “Eén van ons moet altijd bij haar in de buurt zijn. Ze begrijpt niets meer van de dagelijkse routine, ze weet zich nauwelijks nog iets te herinneren en ze kan amper praten. Dit is zo’n zware last voor mij, ik kan er geen tv-programma naast presenteren.”

Hoe het nu met Christine en haar moeder gaat kunnen we je helaas niet vertellen, maar wij hopen in ieder geval van harte dat het goed met haar gaat. Wel hebben we een recente foto voor je en Christine is nog steeds de mooie blonde vrouw van weleer!

Bron: Wikipedia, Facebook, Story | Beeld: videostill