1 op de 3 mensen ziet op tegen de kerstborrel en gaat het liefst niet

Dertig procent vindt de kerstborrel een ‘moetje’

Waar je ene collega enthousiast aan de slag gaat met het versieren van het kantoor en twee weken van tevoren zijn kersttrui al uit de kast trekt, staat de andere collega niet te popelen om op het werk de kerst te vieren. Met name tegen de kerstborrel wordt door veel mensen opgekeken. 1 op de 3 mensen ziet de bijeenkomst als een verplichting en 1 op de 5 heeft er zelfs weleens zó weinig zin in gehad, dat hij of zij zich heeft afgemeld.

Heb jij ook een hekel aan kerstborrels, of kijk je er juist naar uit?

Onderzoek

PanelWizard heeft een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Acties.nl en concludeerde hieruit dat de kerstborrel door velen als ‘moetje’ wordt gezien. Maar liefst 1 op de 3 mensen vindt de borrel verschrikkelijk en zou het liefst thuisblijven. Je partner mee mogen nemen maakt het er niet veel beter op. 53 procent van de ondervraagden heeft juist liever een borrel zonder aanhang. Vrouwen laten hun partner opvallend genoeg nog liever thuis dan mannen.

 Alcohol

Tijdens kerstborrels wordt er natuurlijk bier en wijn geschonken. Helaas kan dit ook leiden tot irritatie bij de aanwezigen, zo blijkt uit het onderzoek. De grootste ergernis tijdens kerstborrels, zijn namelijk aangeschoten of dronken collega’s. 1 op de 12 mensen geeft toe achteraf spijt te hebben van zijn of haar gedrag op de borrel. Hierbij schamen mannen zich aanzienlijk vaker dan vrouwen. Tegelijkertijd is 8 procent van de ondervraagden tijdens de bijeenkomst weleens intiem geweest met een collega.

Lees ook: Deze familie gebruikt al 35 jaar dezelfde échte kerstboom

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Acties.nl | Beeld: Unsplash