Kerstcadeautje voor iemand besteld? Grote kans dat die te laat binnen komt..

400.000 pakketjes te laat voor de kerstdagen

Ook dit jaar zullen weer ruim 400.000 pakketjes pas na de kerstdagen op de deurmat vallen. Dit betekent dat mensen die hun kerstcadeautjes online hebben besteld tijdens de kerstdagen met lege handen zitten. 

Ruim 400.000 mensen die hun cadeautjes online hebben besteld komen van een koude ker(st)mis thuis.

Onderzoek
Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door de ABN Amro: “Vorig jaar werden 400.000 pakketjes te laat geleverd door de decemberdrukte, dit jaar zal dit aantal zeker weer gehaald worden.” Dit komt doordat de groei van het online winkelen groter is dan de extra capaciteit die de transporteurs inzetten. Omdat de transporteurs niet genoeg capaciteit hebben om de pakketjes te bezorgen, stijgt het risico dat de post te laat wordt bezorgd.

Record
Dat de groei van online verkopen stijgt, blijkt wel uit het feit dat in de week voor Sinterklaas al 50.000 pakketjes te laat werden bezorgd. Volgens de ABN breken de online verkopen dit jaar alle records: naar verwachting liggen deze maar liefst 63% hoger dan voorgaande jaren. Er staat dan ook een grote druk op de transporteurs om meer mankracht in te zetten. Dat is problematisch, omdat er sprake is van een piekperiode en niet van drukte voor langere tijd. De enige mogelijkheid is dat ook het transportproces efficiënter moet.

Lees ook: Betaal je wel eens met iDEAL? Pas dan heel goed op: dit is niet altijd veilig..

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Telegraaf | Beeld: Tips en Weetjes ©