Tot zover de kerstgedachte: kerstdiner bij Van der Valk eindigt in vechtpartij

Stoelen vlogen door de lucht…

Kerstmis staat voor veel mensen in het teken van gezelligheid, spelletjes en heel veel eten. Veel mensen zoeken de gezelligheid tijdens kerst ook buiten de deur op en kiezen er daarom voor om in een restaurant een hapje te eten. De gasten van het Van der Valk-hotel in Hoofddorp dachten daar net zo over, maar het werd voor hen een minder gezellige avond dan ze hadden gehoopt…

Twee families gingen tijdens het kerstdiner met elkaar op de vuist.

Te diep in het glaasje gekeken
Naast goed eten tijdens kerst genieten veel mensen ook van een extra glaasje alcohol, wellicht was dit dan ook de reden van de ruzie, zo licht directeur Lukas van der Valk toe aan RTL Nieuws. “Het was half elf op eerste kerstdag en er was nogal wat gedronken”, laat de directeur weten. “Tja, wat er gebeurde weten we nog niet, maar twee tafels kregen ruzie. Vier mannen gingen met elkaar op de vuist.”

Stoelen vlogen door de zaal
De ruzie escaleerde behoorlijk en had als resultaat dat de stoelen door de zaak vlogen en dat er een lichte paniek ontstond bij de gasten. Met dank aan het personeel werd de vechtpartij beëindigd. “We zijn er met tien man op gesprongen. De ene familie hebben we in de keuken gezet, de andere in de hal. Daarna zijn ze onder begeleiding van de politie naar buiten gebracht.”

Geen gewonden
De politie rukte uit met maar liefst tien auto’s om het zekere voor het onzekere te nemen. Hoewel niemand gewond raakte en er niemand is aangehouden, was de eerste kerstdag in Van der Valk niet meer te redden volgens een omstander. “We zaten net klaar voor het toetje, het grand dessert. Daar kregen we dus ineens een gratis ‘show’ bij. Ik geloof dat Van der Valk daarna ook in één keer is leeggelopen”, vertelt de ooggetuige aan NH Nieuws. Ook laat de directeur van het hotel weten erg teleurgesteld te zijn in de eerste kerstdag. “Zonde van zo’n incident, want verder was de kerst weer fantastisch bij ons.”


Bron: RTL Nieuws, NH Nieuws | Beeld: videostill