Medewerkers van het VUmc voelen zich achtergesteld na het krijgen van dít kerstpakket

De medewerkers vinden het kerstpakket ‘niet eerlijk’

De medewerkers van het VUmc zijn niet tevreden met hun kerstpakket. Zeker toen ze het kerstpakket van het AMC zagen. De twee ziekenhuizen gaan fuseren en het verschil in kerstpakket is niet eerlijk, vindt het personeel. Niet alleen de grote van het pakket, ook de inhoud zou niet goed zijn. 

Is de kritiek terecht?

Fairtrade
De medewerkers van het VUmc zijn alles behalve blij met hun ‘kerstpakket’. Ze moesten het dit jaar doen met een doosje chocolade. Dit is niet alleen te weinig, vindt het personeel, maar ook heel erg ongeschikt. De chocolade is niet fairtrade, bevat palmolie, alcohol en is dikmakend. Het is dus slecht voor de voorbeeldfunctie van de medewerkers en niet eerlijk tegenover de lijnende medewerkers. Daarbij was het ook zo dat niet alle medewerkers een doosje kregen; er was namelijk te weinig besteld. Medewerkers van de nieuwe neuro-afdeling kregen helemaal niets.

Niet eerlijk
Medewerkers van het AMC kregen wél een goedgevuld kerstpakket. Ze krijgen een wokpan, wijn en olijfolie. Op het intranet van het VUmc was te lezen dat de medewerkers dit ‘niet helemaal eerlijk’ vonden. “Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken Maar wil je je ondergewaardeerd voelen en denken ’nondeju’? Kom werken bij het VU!”, schrijft een medewerker.

Ruzie
Dit is olie op de gloeiende plaat in de toch al onstuimige decembermaand van het ziekenhuis. Verpleegkundigen op de intensive care kregen een bonus van ongeveer duizend euro en de rest van het personeel voelde zich ondergewaardeerd. Dit was dé kans om die ruzie te sussen, maar het VUmc heeft het waarschijnlijk alleen maar erger gemaakt. Wat heb jij gekregen als kerstpakket?

Lees ook: Kerstcadeautje voor iemand besteld? Hij komt waarschijnlijk te laat…

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: pxhere