Deze kersttraditie geeft prins Harry op voor Meghan

Zijn vrouw staat niet achter de kersttraditie

De Britse royals hebben tal van kersttradities. Zo spendeert de familie de kerstdagen altijd op het landgoed van Sandringham in Norfolk en vraagt koningin Elizabeth haar gasten altijd om voor en na het kerstdiner op de weegschaal te gaan om deze bijzondere reden. Tevens is het vaste prik om na het diner met z’n allen een wandeling te maken en wordt er op tweede kerstdag gejaagd op fazanten. Dat laatste laat prins Harry echter aan zich voorbijgaan.

Meghan Markle zou deze traditie vreselijk vinden.

Jaarlijkse fazantenjacht

Prins Harry gaat al vanaf zijn veertiende mee op fazantenjacht. Dit deed hij samen met zijn broer prins William en vader prins Charles. Tevens gaat de jonge prins George met zijn vader mee, ook al is hij nog maar vijf. Hoewel prins Harry al jaren mee op jacht gaat, zal hij zich dit jaar niet bij de rest voegen voor de traditionele gezamenlijke jacht op tweede kerstdag vanwege zijn vrouw. Meghan is namelijk tegen het dragen van bont en tegen de jacht. Meghan is een echte dierenliefhebber en draagt daarom veganistisch leer en houdt door de week een veganistisch dieet aan.

Jacht

Al eerder liet Meghan weten tegen de jacht te zijn. Zo reisde Prins Harry vorig jaar af naar zijn goede vriend Franz Albrecht waar ze met zestig mensen het jachtgebied introkken. Dit vond de brunette vreselijk. Een insider beweerde toen nog aan The Sun dat Meghan aan dergelijke taferelen moest wennen, aangezien “de koninklijke familie een lange geschiedenis heeft van jachtreizen.” De Insider noemde de traditionele jacht op tweede kerstdag als voorbeeld: “Prins Philip zal Meghan er vast van overtuigen dat ze vogels schieten om de populatie in stand te houden.” Dit is echter niet gelukt.

Lees ook: Koningin Elizabeth maakt bijzonder gebaar naar moeder Meghan Markle

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: Commons Wikimedia, Northern Ireland Office