Kersttradities bij Peter Gillis en Nicol: ‘Ik krijg mijn zin niet’

Peter Gillis kerst

Op het werk is hij de baas, maar thuis regeert Nicol

Het afgelopen jaar bouwde zakenman Peter Gillis verder aan zijn enorme imperium. Hij is niet alleen de eigenaar van verschillende vakantieparken, maar speelt ook de hoofdrol in het succesvolle tv-programma ‘Massa is Kassa’. In de nieuwste Beau Monde zijn Peter en zijn vriendin Nicol openhartig over de feestdagen. Want hoe zijn de feestdagen in huize Gillis?

Kerst in een kasteel

Onlangs kocht Peter een kasteel in het Belgische Hamont-Achel, net over de grens van Brabant. Omdat het eerst nog volledig gerenoveerd wordt, duurt het nog even voor hij er met Nicol en haar kinderen in kan trekken. “Fantastisch om in een pand met zoveel geschiedenis te gaan wonen. Er liggen tegels in de gang die wel vijfhonderd jaar oud zijn,” zegt Nicol. “Ik verwacht dat we er over twee jaar kunnen wonen. Ik vind het fijn als alles naar mijn wens is. Je kunt er ook wel meteen intrekken, maar dan woon je al die tijd in een bouwput,” aldus Peter. Deze kerst zullen ze dus in hun villa in Neerpelt vieren.

“Of we kersttradities hebben? Ja, dat Peter uit de buurt van de kerstboom blijft. Ik wil dat alles netjes is én netjes blijft,” zegt Nicol. Peter vult aan: “Kerst is niet compleet zonder boom. En zonder kerststal. Maar daarin krijg ik mijn zin niet. Kijk maar om je heen, er is geen stal te bekennen.” Het is wel duidelijk wie er in huize Gillis de baas is over de kerstversiering.

Ontmoeting op het werk

Vier jaar zijn ze inmiddels samen. Nicol: “We ontmoetten elkaar op het hoofdkantoor van Peters bedrijf, Oostappen Groep Vakantieparken. Ik was net gescheiden, moeder van vier, en was weer gaan werken, op de boekingscentrale. Het was mijn derde dag en ik zat in de pauze buiten een sigaretje te roken. Peter kwam aanrijden – ik had geen idee wie hij was – en begon een praatje. Hij had heel veel vragen voor me en toen hij wegliep, riep hij: ‘Je bent een lekker wijf, we gaan een keer koffie drinken.”

Nicol liet zich niet zomaar vangen, maar uiteindelijk kregen ze een relatie. Peter is blij dat hij heeft volgehouden: “We passen goed bij elkaar, hebben dezelfde interesses. We hebben nooit ruzie over waar we gaan eten of een weekend naartoe zullen gaan. Nicol spreekt alle talen: Engels, Spaans, Frans. Erg handig als je samen in het buitenland bent. Wat ik ook leuk vind, is dat ze niet op haar mondje gevallen is.”

De drie grote g’s

Inmiddels is kerst voor Peter en Nicol een feest, maar dat was niet altijd zo. In Peters jeugd was het niet bepaald gezellig. “Als je jeugd niet fijn is, is kerst ook niet fijn. Was het maar voorbij, denk je dan.” Het heeft hem wel een vechtersmentaliteit opgeleverd, waardoor hij altijd heeft doorgezet en enorm veel heeft bereikt. Maar de roem en het geld zijn voor hem niet het belangrijkste: “Weet je wat ik het liefst onder de boom zou vinden? Geluk, gezelligheid en gezondheid. Maar dat kun je niet inpakken.”

Wat wensen voor 2022 betreft? Nicol: “Ik hoop in 2022 op een huwelijksaanzoek, dat is mijn grote wens.” Peter: “Ik zeg geen nee, ik zeg geen ja.” Door dat antwoord laat Nicol zich niet tegenhouden: “Hij heeft een paar keer gekscherend gezegd dat er in het kasteel een kapel zit en dat we daar kunnen trouwen.” We gaan het zien…

Meer weten over de feestdagen bij familie Gillis? Vanaf woensdag 8 december is de nieuwste Beau Monde verkrijgbaar in de winkel of te bestellen via tijdschrift.land. Hierin lees je ook hoe de familie helemaal uitpakt tijdens de kerst en wat voor pracht en praal er in hun boom hangt. 

Lees ook: Peter Gillis is ondanks doodsbedreigingen ‘voor niemand bang’

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress