Zo kiest koningin Elizabeth haar outfits uit

Een voormalige butler van koningin Elizabeth deelt de details

Dat het leven van een koningin er ietwat anders uitziet dan dat van de ‘gewone’ mensen, was voor ons geen raadsel. Toch pakt koningin Elizabeth een aantal dingen wel heel anders aan dan wij het gewend zijn. Zo eet de vorstin haar banaan met mes en vork en is het uitkiezen van haar outfit niet een klusje dat in vijf minuten geklaard is.

De koningin komt altijd tiptop in orde voor de dag.

Outfits koningin Elizabeth

Koningin Elizabeth komt altijd piekfijn voor de dag. De 93-jarige monarch treedt vaak in oogstrelende outfits in het openbaar met een bijpassende hoed. Dat er enige tijd zit in het samenstellen van de outfits van de koningin, verbaast ons niets. Maar hoe gaat het er in de praktijk aan toe? Een voormalig butler van de koningin, Paul Burrell, klapt uit de school. Zo deelt Paul onder andere dat de koningin één hele etage heeft voor kleding, schoenen en tassen en dat ze haar outfits kiest aan de hand van een dagelijkse schets van haar personeel.

Kiezen

Paul meent dat de koningin haar kleding naar zich toe laat brengen, terwijl al haar kleding op te bovenste etage worden bewaard. “Haar stylist stelt ’s ochtends twee outfits voor, waarvan ze een schets heeft en daarbij worden stukjes stof aangeleverd, zodat de koningin zich kan herinneren of het kledingstuk is gemaakt van zijde, katoen of wol”, deelt Paul met Yahoo’s Royal Box. “De outfit die de koningin kiest is de outfit die naar beneden wordt gebracht. De koningin ziet haar garderobe met haar kleding dus niet.”  Tevens kiest de koningin altijd voor een jas, hoed en jurk in een felle kleur. Dit doet ze om op te vallen in de menigte. Ook heeft ze altijd een handtas bij zich van haar favoriete designer Launer.

Lees ook: Prins Harry heeft zich uitgelaten over hoeveel kinderen hij en Meghan willen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Country Living | Beeld: Videostill YouTube The Royal Family