Kijkers BZV geschokt door opmerkelijke bekentenis boer Jan

Boer zoekt Vrouw

“Ik gooi het er gelijk maar even in”, aldus de boer

Een hoop brieven en vele ongemakkelijke speed- en dagdates verder, is dan eindelijk de logeerweek aangebroken voor de vijf deelnemers van Boer Zoekt Vrouw. Iedere boer krijgt een week lang gezelschap van zijn drie gekozen vrouwen – in Annemieks geval drie mannen – en mag gaan ontdekken voor wie van hen hij of zij de sterkste gevoelens heeft. De logeerpartij is voor de potentiële partners op hun beurt de uitgelezen kans om hun favoriete boer nóg beter en in de eigen omgeving te leren kennen. 

Logeerweek

Geert, Bastiaan, Jan, Annemiek en Geert Jan verwelkomden hun uitgekozen dames (of heren) op hun eigen boerderij. De heren lijken vooral erg nerveus, Annemiek lijkt nog niet erg onder de indruk. Een groot contrast met Geert Jan, die zijn huis versierde met slingers, ballonnen, een welkomstbord en een Nederlandse vlag, die hij per ongeluk ondersteboven hing. Ook bakte de frietboer voor de gelegenheid een appeltaart. Wat hem betreft kon de logeerweek wel beginnen.

Diepgaande gesprekken

Toen alle logees eenmaal gearriveerd waren bij hun boer(in), kon het aftasten beginnen. Waar de ene boer voorzichtig een gesprekje over koetjes en kalfjes aanknoopte, dook de andere boer meteen de diepte in. Zo ook boer Jan. “Zijn er nog rare dingen die ik moet weten?”, vroeg hij toen de dampende pan pasta amper op tafel stond. Zijn drie vrouwen worden nogal overvallen door de vraag en ze zijn vooral nieuwsgierig wat Jan nu precies bedoelt met ‘rare dingen’. “Ik heb wel twee rare katten”, reageert Vera en Nienke vervolgt met: “Ik kijk heel graag Disney-films.”

Pilletje of snuifje

Dat dat niet helemaal was waar Jan op doelde, wordt vrij snel duidelijk. “Het is misschien wel handig om over mij te weten, maar als ik naar een feestje ga, gebruik ik wel eens een pilletje of een snuifje”, vertelt hij. Een stilte volgt. Jan gaat verder: “Ik dacht, ik gooi het er gelijk maar even in.” Dat kunnen de dames, die enigszins geschokt zijn door het nieuws, wel erg waarderen. Froukje en Vera weten niet zo goed hoe ze moeten reageren op de bekentenis, maar Nienke biecht op ook weleens iets te gebruiken op een feestje.

Reacties Twitter

Kijkers Twitteren massaal over openhartige ontboezeming van Jan.  “Jan hoeft niet meer te kiezen… Er blijft maar 1 over!” klinkt het. Een andere Twitteraar schrijft: “Hoppatee… Jan legt hem gelijk de eerste avond op tafel… hij neemt wel eens een pilletje en een snuifje… Gelijk even de natuurlijke selectie maken… tis zeker wat anders dan breien…”

Lees ook: Rijkswaterstaat klaar met omwisselen snelheidsborden: op alle snelwegen 100 kilometer per uur

Bron: Libelle | Beeld: Beeldbank Boer zoekt Vrouw, fotograaf: Linelle Deunk