Kijkers gieren het uit na blunder Tjitske Reidinga in Maestro

Tjitske Reidinga Maestro

De actrice maakte er een hilarische eerste aflevering van

Fans van het programma Maestro hebben in het gloednieuwe seizoen afgelopen weekend vast en zeker dubbel gelegen om de eerste BN’er in het programma. Niemand minder dan Tjitske Reidinga nam plaats voor het orkest om te dirigeren. Enne, dat ging niet helemaal van een leien dakje. Ha!¬†

Maestro

Kijkers waren al helemaal in de ban van de allereerste aflevering van het nieuw seizoen van Maestro, omdat Tjitske Redinga haar opwachting zou gaan maken in het programma. En dat mensen goede hoop hadden voor de actrice, dat is een ding wat zeker is. Naast serieuze gesprekken, kon ze het namelijk ook niet laten om hier en daar een grapje te maken. Zo noemde ze het muziekstuk wat ze zou gaan spelen een Bugs Bunny-versie die een zenuwinzinking krijgt en heel hard wegrent. Zo had ze, in plaats van haar stuk ‘Sabeldans’ van Aram Chatsjatoerjan, gehoopt op iets dramatisch en rustgevends.

Hilarisch optreden

Zonder hakken en op haar sokken kwam Tjitske uiteindelijk het podium op. Kijkers moesten meteen al lachen toen de muziek begon. Want wat bleek? De muziek ging een stuk sneller dan verwacht, waardoor ook de orkestleden begonnen te blozen. Iemand uit het jurypanel riep dan ook meteen: ‘Oh my God’, toen we Tjitske haar uiterste best zagen doen met snel bewegende handen en armen.

Maar dat was nog niet een het hoogtepunt van het optreden. Zo liet Tjitske midden in haar muziekstuk, het hele orkest stilvallen. Frits Sissing, presentator, vroeg haar op dat moment (met op de achtergrond heel wat lachende mensen) of ze het stuk nog af ging maken, maar ze was meteen erg duidelijk: “Nee, er zijn echt grenzen”, aldus de actrice.

Aflevering voor in de boeken

Al met al was het dus een aflevering voor in de boeken. Zo konden kijkers hun lach niet bedwingen en reageerden ze op X massaal op de hilarische aflevering. Tjitske kon dan ook rekenen op heel veel lof en positieve berichten en hoopten dat ze in het programma zou blijven.

Lees ook: Jean-Marie Pfaff geeft update over vrouw Carmen na hersenbloeding

Bron: Libelle | Beeld: NL Beeld