Kijkers in tranen na emotionele RTL Boulevard-aflevering

kijkers boulevard

‘Ik huil, voor hun, voor iedereen die hem lief heeft’

Dinsdagavond liep Peter R. de Vries na opnames van RTL Boulevard de studio uit, waar hij enkele tientallen meters verderop werd neergeschoten. Een enorme shock voor zijn Boulevard-collega’s. In de aflevering van RTL Boulevard gisteravond blikten presentatoren Marieke Elsinga en Luuk Ikink emotioneel terug op de aanslag op de misdaadverslaggever, waarbij ook veel kijkers thuis het niet droog hielden. 

Enorme paniek

Luuk vertelt dat het een enorm heftige avond was. Na de uitzending van RTL Boulevard praat de redactie meestal nog even na. Peter daarentegen niet, hij vertrok meteen na de uitzending. “Achter hem aan liepen een aantal collega’s, zij hebben het zien gebeuren. Eén van hen kwam terug de studio ingestormd en schreeuwde: ‘Peter is neergeschoten'”, vertelt Luuk. Daarna brak er ‘enorme paniek’ uit in de studio. “Mensen gingen rennen, wilden bellen en wisten gewoon even niet wat ze moesten doen”, blikt de presentator terug. “Het was een hele heftige avond. We hebben alles meegekregen.” De shock nam daarom ook de overhand. “We wisten niet wat we moesten doen, het gaat heel snel. Je wil heel graag wat doen, maar dat gaat niet. (…) De verslagenheid is overal”, aldus Luuk.

Vechten voor zijn leven

Peter van der Vorst, programmadirecteur van RTL, vertelt dat alle presentatoren in de studio zijn gebleven om het nieuws omtrent Peter af te wachten. “Peter is een dierbare collega, een lieve, warme en grappige man. Veel mensen realiseren zich dat niet als ze hem op televisie zien. Als er een drama in iemands leven gebeurde dan was Peter een van de eersten die een appje stuurde. Het doet daarom extra pijn dat hem dit overkomt, en dat hij nu nog steeds aan het vechten is voor zijn leven”, aldus een emotionele Peter.

Indrukwekkend

Het was wel duidelijk dat de Boulevard-presentatoren het er enorm zwaar mee hadden. Dat viel ook de kijkers thuis op, die diep onder de indruk waren van de aflevering. “Wat een waanzinnig goede, indrukwekkende en knappe uitzending van RTL Boulevard, ontzettend professioneel en tegelijk bijzonder persoonlijk. Diepe buiging voor dit vakmanschap”, schrijft iemand op Twitter. Iemand anders tweet: “We kijken RTL Boulevard. Mijn vader stond op, liep naar ons gedenkhoekje, stak een kaarsje op en kwam terug. ‘Ik heb een kaarsje opgestoken voor hem, zodat hij beter wordt.’ Laten we het hopen pa!”

In tranen

Andere kijkers hielden het maar moeilijk droog tijdens de aflevering. “Het programma is nog maar een paar minuten bezig en ik heb nu al een brok in mijn keel. Enorm veel respect voor de mensen die daar nu staan en erover praten, nog geen 24 uur na de situatie”, laat iemand weten. “Zit RTL Boulevard te kijken. Hoe verschrikkelijk moet het voor de medewerkers zijn?! Ik zie hoe moeilijk ze het ermee hebben. Ik huil, voor hun, voor iedereen die hem lief heeft”, schrijft een ander.

Lees ook: Dit is wat we weten van de verdachten van de aanslag op Peter R. de Vries

Bron: Grazia, Shownieuws | Beeld: BrunoPress

Array