Kijkers Jinek onder de indruk van Linda Hakeboom: ‘Wat een sterke vrouw!’

Linda Hakeboom

De presentatrice spreekt openhartig over haar ziekte

Kijkers van talkshow Jinek zijn diep onder de indruk van Linda Hakeboom. De 35-jarige presentatrice vertelde openhartig over haar borstkanker en raakt daarmee bij veel kijkers een gevoelige snaar: “Wat ben je een krachtig, wijs en mooi mens.”

Verhaal doen

In augustus ontdekte Linda Hakeboom een knobbeltje bij haar borst. Niet veel later kreeg ze de gevreesde diagnose borstkanker. De presentatrice zit nu midden in de ingrijpende behandeling, maar dat weerhoudt haar er niet van om haar verhaal te doen bij Jinek. Veel kijkers zijn diep onder de indruk van de manier waarop Linda vertelt over haar ziekte.

Hevige gevoelens

Niet alleen laat de presentatrice weten hoe het behandelplan eruitziet, ook gaat ze diep in op alle emoties die bij deze ziekte komen kijken. Zo was er eerst de angst dat ze niet lang meer zou hebben: “Je houdt er rekening mee dat het over is.” Dat gevoel ebt nu weg. “Soms ben ik heel erg patiënt, maar op de dagen dat ik me goed voel ben ik ook heel erg níét patiënt. Hiervoor zijn alle dagen een gegeven en nu zijn alle dagen mij gegeven. Ik ben er, ik leef, ik krijg wel een zware behandeling, maar het gaat en ik neem niks meer voor lief.”

Reacties

Het aangrijpende verhaal van Linda gaat kijkers niet in de koude kleren zitten. ‘Wat ben je sterk en waanzinnig positief’, ‘wat een sterk mens’ en ‘Indrukwekkend hoe open en eerlijk zij over haar borstkanker praat’ zijn enkele van de reacties.

Delen

Op haar social media houdt de presentatrice en documentairemaakster haar volgers ook op de hoogte van alle ontwikkelingen. Zo vlogt ze onder andere over haar behandelingen. “Delen biedt ook troost. Ik denk dat het mensen ook heel dicht bij elkaar kan brengen als je mensen ook de rotzooi in je leven kunt laten zien.” Vanaf het begin wil Linda ook laten zien hoe belangrijk is om jezelf te checken op symptomen, iets waar ze zelf vroeger weinig bij stilstond.

Lees ook: Grotere kans op terminale borstkanker bij vrouwen die hun borsten niet mooi vinden

Bron: RTL Boulevard, Jinek | Beeld: videostill