Kijkers uiten kritiek op ‘respectloos’ gezin in eerste uitzending Cultuurshock

cultuurshock

Kijkers noemen de deelnemende familie respectloos

In het nieuwe SBS 6-programma Cultuurshock vertrekt een Nederlands gezin naar een andere plek op de wereld. Op deze plek moeten de gezinnen wonen, werken, slapen en eten. In de allereerste uitzending verliet een Brabants gezin hun eigen woonplaats om te ‘overleven’ in een andere cultuur. Helaas viel de familie alles behalve in de smaak bij de kijkers. ‘Respectloos’, klonk het op Twitter. 

Het nieuwe programma maakte veel los bij de kijkers.

De familie

De Brabantse familie Wijtmans maakte in het SBS 6-programma een flinke reis naar Nenetsen, hier woont een nomadenvolk op de Russische poolvlakte. Het gezin reisde drie dagen, om uiteindelijk op de plaats van bestemming te komen. Daar viel het gezin gelijk met de neus in de boter. De bewoners lieten onder andere zien hoe de rendieren gevangen én opgegeten werden.

Respectloos

Al bij het zien van de rendieren die werden opgegeten, maakte de familie kokhalsneigingen. Daarnaast lieten de kijkers op Twitter weten dat ze de familie asociaal en verwend vonden. Twitteraars vonden het vreemd dat een gezin zó negatief kan doen, terwijl zij zichzelf hebben opgegeven. ‘Zo ondankbaar en respectloos’ en ‘Zeurpiet’, klinkt het op Twitter.

Lees ook: Twitteraars raken niet uitgepraat over outfit van journaal-presentatrice

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill Cultuurshock