Kijkers uiten kritiek op rijk én arm gezin in Steenrijk, Straatarm

Zowel het arme als het rijke gezin valt niet in de smaak bij de kijkers

Deze week ruilden moeder Bianca en zoon Storm met de arme familie van der Wiel, bestaande uit grootmoeder Betty, moeder Iris, vader Erik en dochtertje Abigail. Na de afleveringen van Steenrijk, Straatarm worden de deelnemers wel vaker bekritiseerd, maar ditmaal wordt zowel het rijke als het arme gezin niet gespaard door de Twitteraars.

‘Arrogante’ houding zoon Storm

De aflevering begint bij het rijke gezin, bestaande uit moeder Bianca en zoon Storm. Moeder en zoon leven samen en hebben een eigen onderneming in textiel en ondermode, met name in babymode. Hoewel de twee zich extra in lijken te zetten voor het arme gezin door extra geld in te zamelen voor een reis naar Spanje, richten te kijkers zich vooral op de ‘arrogante’ houding van zoon Storm. Zijn verwende gedrag schiet bij de kijker compleet in het verkeerde keelgat, zo blijkt uit de vele berichten op Twitter.

Kritiek op werksituatie arm gezin

Maar niet alleen moeder en zoon krijgen de wind van voren, ook het arme gezin ligt na de aflevering flink onder vuur. Het gezin bestaande uit moeder Iris (36), vader Erik (54) en dochter Abigail (5), zijn bij de moeder van Iris, grootmoeder Betty (58), ingetrokken om te besparen op de maandelijkse vaste lasten. Bij Erik is artrose vastgesteld. Hij zit daarom noodgedwongen thuis. Iris werkt vijf avonden, 20 uur per week als schoonmaakster. Een punt waar veel kijkers over vallen is dat de moeder parttime werkt, terwijl de vader thuis is en ze fulltime zou kunnen werken.

Vrolijke dochter Abigail

Gelukkig zijn er tussen alle negatieve berichten op Twitter ook nog wat lichtpuntjes te vinden. Met name de kleine Abigail weet bij veel kijkers een glimlach op het gezicht te toveren.

Deze aflevering van Steenrijk, Straatarm gemist? Kijk ‘m hier terug.

Lees ook: Vervroegde zomerstop Goede Tijden, Slechte Tijden bekend

Bron: SBS 6 | Beeld: Videostill