Kijkers vol lof over nieuwe realityserie Chateau Meiland

De eerste aflevering was goed voor een half miljoen kijkers

Maandagavond was de aftrap van de gloednieuwe realityserie Chateau Meiland. In de serie wordt de familie Meiland gevolgd, die bekend werd van Ik Vertrek. De excentrieke Martien, zijn partner Erica, hun dochter Maxime met baby Claire en huisvriendin Caroline betrekken een verwaarloosd kasteel in Frankrijk, dat ze willen ombouwen tot een luxe chambre d’hôtes. Een half miljoen mensen bekeken de eerste aflevering en de serie ontvangt nu al veel lof.

Heb jij de eerste aflevering gezien?

Chateau Meiland

In 2006 emigreerde de familie Meiland voor het eerst naar Frankrijk en was hun avontuur te volgen in Ik Vertrek. Vanwege heimwee bij Erica en dochters Maxime en Montana, besloot de familie uiteindelijk weer terug te keren naar Nederland. Nu, ruim twaalf jaar later, verlaat de familie hun stulpje voor de tweede keer om een nieuw leven in Frankrijk op te bouwen. Martien en Erica kopen een verwaarloosd kasteel, dat ze willen opknappen tot een luxe chambre d’hôtes. In de eerste aflevering van Chateau Meiland is te zien hoe het gezin uit Nederland vertrekt en in Frankrijk arriveert.

Huwelijksbootje

Hoewel Martien en Erica niet meer als partners door het leven gaan (Martien kwam uit de kast, red.), wonen de twee toch samen en gaven ze elkaar begin dit jaar wederom het jawoord. ”We horen bij elkaar”, zo stelden ze maandagavond in de eerste uitzending van het programma. Ondanks de coming-out van Martien, kan het stel toch niet zonder elkaar. ”We zullen toch nooit met een ander trouwen”, zo vertelde Martien eerder aan RTL Boulevard.

Hilarisch

Van een kibbelende Martien en Erica, tot de derde huwelijksreis van het stel: fans van het koppel raakten niet uitgepraat over hun comeback. Vele kijkers hebben gesmuld van de eerste aflevering, zo laten ze weten via Twitter. ‘Hilarisch’, zo luidt een reactie en een ander noemt de serie ‘zijn nieuwe guilty pleasure.’ Er is zelfs een kijker die aan John de Mol vraagt of het programma niet dagelijks op de buis kan verschijnen.

Lees ook: Alle ‘Married at First Sight’-koppels zijn getrouwd, maar niet allemaal met succes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Shownieuws | Beeld: Videostill