Kijkers ‘Mr. Frank Visser doet Uitspraak’ met stomheid geslagen om buurman Ruud

Nog steeds is het conflict niet opgelost

Misschien ken je ze nog wel, buurman Ruud de Zinger en de familie Coendraedts uit Oostzaan van het tv-programma ‘Mr. Frank Visser doet Uitspraak’. Ongeveer acht maanden geleden deed Mr. Visser uitspraak over deze zaak. In deze aflevering schakelde Ruud Mr. Visser in omdat zijn buren verantwoordelijk zouden zijn voor de wateroverlast in zijn tuin. 

Toen Mr. Visser de tegenpartij sprak, bleek dat er een heel ander probleem aan de hand was: de familie Coendraedts zou al 23 jaar lang gepest en getreiterd worden door buurman Ruud.

Wateroverlast

De wateroverlast waar buurman Ruud het over had? Dat kon volgens Mr. Visser niet bewezen worden. De échte overlast kwam volgens de rechter door Ruud zelf omdat hij zijn buren zou intimideren en treiteren en hij vertoonde wangedrag. “Het is tijd om te vertrekken”, aldus Mr. Visser. Ruud kreeg een maand de tijd om zijn zaken te regelen en mocht vervolgens nooit meer binnen een straal van 500 meter van het huis komen. Deed hij dit wel? Dan kost hem dit duizend euro per keer, met een maximum van 100.000 euro.

Straatverbod

En nu, acht maanden later, ging presentator Viktor Brand opnieuw langs bij de familie Coendraedts om te controleren of aan alle afspraken zijn voldaan. En wat bleek? Dit was absoluut niet het geval. Telkens weer gaat buurman Ruud in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter. De familie Coendraedts heeft dit inmiddels al anderhalve ton aan advocaten gekost en dit staat nog los van de emotionele schade. Van het straatverbod lijkt Ruud zich niets aan te trekken en hij gluurt dagelijks bij de familie naar binnen. “Je hebt er stress van, irritatie en slapeloze nachten”, aldus mevrouw Coenraedts. De kijkers zijn geschokt en vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente niets doet om het conflict op te lossen. De boetes die buurman Ruud dient te betalen worden maar niet doorgevoerd.

Lees ook: Fans van ‘De Luizenmoeder’ opgelet: er komt een bonus- en blooperspecial!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: videostill, SBS6