Kijkers onder de indruk van arm gezin in Steenrijk, Straatarm

Steenrijk Straatarm

Het ‘arme’ gezin wist een gevoelige snaar te raken bij de kijkers

Gisteren keerde het populaire programma Steenrijk, Straatarm na drie maanden eindelijk weer terug op de buis. Kijkers raken iedere aflevering onder de indruk van de gezinnen en ook gisteren waren veel kijkers weer ontroerd.

Ontroerd

In de aflevering van gisteren was te zien hoe het gezin van alleenstaande vader Marco ruilde met de ‘rijke’ Robert en Christel, die in in het Spaanse Alicante wonen. Marco en zijn dochters wisten niet wat hun overkwam toen ze het huis van Robert en Christel zagen. Kijkers van het programma hielden het dan ook niet droog toen er werd verteld wat Marco en zijn dochters al allemaal hebben meegemaakt.

Vrouw

“Marco en de meisjes hebben een moeilijke tijd achter de rug. Vijf jaar geleden besluiten Marco en zijn ex-vrouw Wendy om te gaan scheiden. Kort daarna blijkt Wendy ernstig ziek”, zo vertelt de voice-over. “Ze werd opgenomen in het ziekenhuis met de gedachte dat ze longontsteking had, maar uit het punctieonderzoek kwam dat ze asbestkanker had”, vervolgt Marco. “Het bleek in haar hele lichaam te zitten. Op 8 februari is ze overleden.”

Ruilen

Dochters Amy en Zoe hadden het maar moeilijk met het overlijden van hun moeder. “Amy heeft er de meeste last van. Zij heeft regelmatig woedeaanvallen en is boos op andere kinderen omdat zij wel een moeder hebben.” Het gezin heeft zo’n 90 euro per week te besteden en was daarom meer dan toe aan een vakantie. En dus ruilde het gezin met de welvarende Robert en Christel, die 1500 euro per week uitgeven. Marco en zijn dochters hebben de tijd van hun leven gehad. “We hebben het echt ontzettend leuk gehad. Mijn dochters stralen weer en dat heb ik al heel lang niet meer gezien”, aldus de vader.

Lees ook: Arm gezin uit Steenrijk, Straatarm raakt kijkers diep

Bron: Superguide | Beeld: Steenrijk, straatarm