Kijkers zijn het niet eens met exit in Het Perfecte Plaatje

Het Perfecte Plaatje

Ze beschuldigen de jury ervan niet helemaal eerlijk te zijn

In de nieuwste aflevering van ‘Het perfecte plaatje’ streden de laatste vijf fotografen om een felbegeerde plek in de halve finale. De focus van de aflevering lag op portretfotografie, maar dit bleek niet voor iedereen even makkelijk. Dat bleek uit het feit dat één van de meest veelbelovende kandidaten van dit seizoen maar nipt doorging naar de volgende aflevering. 

Moeilijke shoot

De overgebleven kandidaten – Niek Roozen, Loes Haverkort, Quinty Misiedjan, Henry Schut en Frans Duijts – trapten de aflevering gisteren af met een toffe fotoshoot bij de Koninklijke Landmacht. De opdracht was om de militairen op hun best op de gevoelige plaat vast te leggen, maar dat bleek nog verdomd moeilijk te zijn. De militairen bewogen veel en de kandidaten moesten proberen hen bij te houden.

Henry kwam bij de eerste shoot als winnaar uit de bus met een magere 7, dit bewijst wel weer hoe pittig de shoot was. Publiekslieveling Niek scoorde slechts een 4.8 scoorde, iets wat de kijkers niet gewend zijn van deze doorgaans getalenteerde deelnemer.

Shoot met dieren

De tweede opdracht was al niet veel makkelijker. Voor deze shoot moesten de kandidaten niet alleen een mens, maar ook een dier knap op de foto zien te krijgen. Elke aspirant-fotograaf kreeg een eigen ruiter met zijn of haar paard toegewezen om te fotograferen. Voor Quinty was deze opdracht extra uitdagen, gezien haar allergie voor paarden. Maar, gewapend met een mondkapje, is ze er toch in geslaagd om een paar mooie beelden te schieten.

Doorgestoken kaart

Op de tweede shoot scoorde Niek een beter cijfer, namelijk een 6.9. Over het werk van mede-kandidaat Frans, was de jury echter een stuk minder enthousiast. Hij ontving een mager zesje voor zijn tweede foto en eindigde hierdoor één tiende onder Niek in het eindklassement. Sommige kijkers zijn het niet eens met het vertrek van Frans uit het programma en uiten hun ongenoegen op X.

Toch zijn er ook een aantal kijkers die de prestaties van Niek in de afgelopen afleveringen niet vergeten zijn. Zij zijn dan ook opgelucht dat hun favoriet door is naar volgende week.

Lees ook: Oeh! Creëer je eigen thuisbioscoop met deze beamer van Action

Bron: Linda, Libelle | Beeld: Het Perfecte Plaatje