Kijkers raken ontroerd door eerbetoon aan Martine Bijl in Heel Holland Bakt

“Zij mag niet ontbreken”

Tijdens de uitzending van Heel Holland Bakt nam André van Duin een moment om Martine Bijl te herdenken. Hij deed dit door een ingelijste foto van de voormalig Heel Holland Bakt-presentatrice op het kastje in de bakkerszaal te zetten. Dit zorgde voor veel ontroering bij de kijkers. 

Heel Holland Bakt

Martine Bijl presenteerde drie jaar lang de afleveringen van Heel Holland Bakt. Nadat de presentatrice een hersenbloeding kreeg, nam André van Duin het stokje van haar over. Dit zou in eerste instantie eenmalig zijn, maar het herstel van Bijl verliep minder goed dan verwacht. De presentatrice overleed afgelopen mei aan de complicaties van de hersenbloeding.

Ingelijste foto van Martine Bijl

André van Duin presenteert met veel plezier het nieuwste seizoen van het vermakelijke bakprogramma. Toch mag een eerbetoon aan zijn voorganger niet ontbreken. Net nadat de kandidaten aan de slag zijn gegaan met de eerste bakopdracht, geeft van Duin een kus op de ingelijste foto van Martine Bijl. “Zij mag niet ontbreken”, zegt van Duin terwijl hij de foto op het kastje in de bakruimte plaatst. “In gedachten houdt ze een oogje in het zeil, Martine Bijl.”

Kijkers raken ontroerd

Op Twitter stromen de reacties op deze liefdevolle actie binnen. ‘Hier is mooi over nagedacht, wie dit heeft bedacht heeft het hart op de goede plaats’, ‘Kippenvel.’ en ‘Dat was een mooi moment. Een moment van slik. En snik.’ klinkt het op Twitter.

Lees ook: Vreselijk: hond en baasje gewond door vuurwerk in brievenbus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill Videoland