Kijkers ontroerd door emotionele André van Duin bij Linda’s Wintermaand

Andre-van-duin

De presentator liet zich van een emotionele kant zien.

Gisteren was de eerste aflevering van Linda’s Wintermaand en zaten niemand minder dan André van Duin en Nikkie de Jager op de welbekende bank. Tijdens het gesprek met Linda blikt André terug op het overlijden van zijn man en hoe hij de feestdagen nu viert. Iets wat voor veel tranen bij de kijkers thuis zorgt. 

Trouwen

André verloor zijn man Martin Elferink in het begin van 2020. Toch had André verwacht dat hijzelf eerder zou overlijden. Martin was namelijk 17 jaar jonger dan de presentator. Daarom zorgde André er ook voor dat Martin goed zou achterblijven. “Zo was dat een beetje gepland”, vertelt André aan Linda. “Ik vond trouwen wel mooi, dus dat hebben we vrij snel gedaan, met de kerstdagen.” In 2006 stapte het koppel in het huwelijksbootje.

Feestdagen

Na het overlijden heeft André het er nog altijd zwaar mee. Vooral de feestdagen zijn een extra moeilijke periode voor de presentator. “Je leer ermee leven”, aldus André. “Je geeft het een plek. Het is niet anders. Ik ben er vaak verdrietig om.” Gelukkig heeft André veel steun aan zijn vrienden, die hem ook goed in de gaten houden. Wanneer de presentator hierover vertelt, breekt hij.

Natte ogen

Niet alleen in de studio van Linda’s Wintermaand vloeien de tranen, maar ook bij de kijkers thuis. Zo reageert een kijker op Twitter: “Ah, nu houd ik het ook niet droog, hoor. Die lieve André.” Ook zien veel kijkers de liefde die de presentator nog voor zijn overleden man heeft. “André van Duin over zijn verdriet van Martin en hoe hij praat over zijn grote liefde. Alle liefde voor hem”, valt er te lezen.

Lees ook: André van Duin vond ‘steun en troost’ in muziek André Rieu

Bron: Shownieuws | Beeld: Brunopress