Kijkers Chateau Meiland ontroerd door vertrek Caroline

Het afscheid van hun huisvriendin viel de Meilandjes zwaar

Na lang wikken en wegen besloot huisvriendin Caroline om Chateau Meiland te verlaten en terug te keren naar Nederland. Hoewel haar vertrek al een paar weken geleden was aangekondigd, werd het afscheid gisteravond pas uitgezonden op televisie. Een emotioneel moment voor zowel Caroline als de familie Meiland. 

Gelukkig weet Martien de situatie snel te relativeren.

Nederland

Gisteravond was in Chateau Meiland te zien hoe huisvriendin Caroline besloot om terug te gaan naar Nederland. Het harde werk op het kasteel heeft naar eigen zeggen zijn tol geëist. Het wordt nog erger wanneer Martien voor twee weken naar Nederland vertrekt en het hele huishouden op haar schouders komt te liggen. “Het is nogal wat”, vertelt ze zichtbaar aangedaan. Daarnaast is ook de pijn aan haar heup Caroline teveel geworden en daarom wil ze zich in Nederland laten opereren.

Tranen

Wanneer Caroline de familie Meiland meedeelt dat ze vertrekt, kan ze haar tranen nauwelijks bedwingen. “Dat ik het besluit heb genomen om weg te gaan, vind ik heel erg”, weet ze nog net uit te brengen. Ook Martien kan het niet drooghouden. Caroline vertelt dat ze enorm trots is op wat ze met z’n allen hebben neergezet. “En no hard feelings, want dat heeft er niks mee te maken”, benadrukt ze.

Relativeren

Caroline pakt nog diezelfde middag haar koffers en dan is het moment van vertrek aangebroken. Caroline moet afscheid nemen van de familie Meiland en ook nu vloeien de tranen rijkelijk. “Het komt allemaal goed hoor, kind”, troost Martien haar. “Ik ga haar wel missen. Het is mijn allerbeste vriendin”, vertelt de kasteelheer geëmotioneerd. Toch weet Martien de situatie zoals altijd weer te relativeren. “Naja, we moeten door. Zij moet door, wij moeten door. En weet je, ze is gelukkig niet dood! Dat zou nog veel erger zijn”, benadrukt hij.

Kijkers

Kijkers van Chateau Meiland leven enorm mee met Caroline en de familie en twitteren massaal over het afscheid. Zo zorgt het dramatische beeld van Martien die achter de taxi aanrent, voor veel hilariteit. Maar in verreweg de meeste reacties wordt Caroline een hart onder de riem gestoken. De kijkers gunnen haar het beste en respecteren haar besluit, zo wordt duidelijk uit de vele tweets. “Lieve Caroline, niet alleen Martien maar heel Nederland heeft je in ‘t hart gesloten” en “God, die lieve Caroline. Beterschap”, zijn een greep uit de reacties.

Lees ook: Uit de oude doos: zo zag Maxime Meiland eruit tijdens haar zwangerschap

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill