Kijkers geraakt door arme en rijke families in Steenrijk, Straatarm

Ook de behulpzame buren van het arme gezin zijn de kijker niet ontgaan

Een warme, liefdevolle aflevering van Steenrijk, Straatarm weet de kijkers opnieuw te raken. Ditmaal reist familie de Groot uit Apeldoorn af naar het prachtige Dubai. Door alle pracht en praal raakt het arme gezin compleet overdonderd. Bij terugkomst heeft niet alleen de rijke familie Beck zich voor het gezin ingezet, ook de buren zorgen voor een warm welkom thuis. Iets waar de kijkers diep geraakt door worden.

Arm ruilt met rijk

De familie de Groot, bestaande uit vader Ab, moeder Bianca en dochter Selina, woont in het Gelderse Apeldoorn. Doordat een oud-werkgever van Ab hem maandenlang geen salaris uitbetaalde, raakte de familie in diepe schulden. Inmiddels is het de familie gelukt om iedere cent van de schuld af te lossen, maar ze bijten vooralsnog iedere maand op een houtje. Zo moet het gezin zien rond te komen van slechts 80 euro in de week.

Familie Beck

Een groot verschil met de familie Beck, die op het moment in het schitterende Dubai woont. Het gezin bestaat uit vader Etienne, moeder Margriet en dochters Frederique en Felicia. Door slimme investeringen in ontroerend goed is het Etienne en Margriet gelukt om een flink fortuin op te bouwen. Zo kopen ze ‘krotjes’, zoals Margriet het noemt en maken ze hier iets moois van. De familie ruilt een week van leven en budget met de familie de Groot in Apeldoorn.

Warm onthaal voor familie de Groot

Opvallend is hoe beide families van elk moment genieten. Ook is de familie Beck er niet vies van om de handen uit de mouwen te steken. Zo kopen de gezinsleden tijdens hun verblijf in Nederland leuke tuinspullen in de kringloopwinkel en knappen ze de achtertuin van de familie de Groot volledig op. Bij thuiskomst is de familie de Groot zichtbaar geraakt door het gebaar van de andere familie. En als klap op de vuurpijl hebben de buren gezorgd voor een warm onthaal en een uitgebreid ontbijt voor Ad, Bianca en Selina. Kijkers zijn diep geraakt door het lieve gebaar van de familie Beck en de behulpzame buren.

Aflevering van Steenrijk, Straatarm gemist? Kijk ‘m hier terug.

Lees ook: Natasja Froger in tranen na heftige aflevering Five Days Inside

Bron: Twitter, SBS 6 | Beeld: Videostill