Kijkers in tranen door arm gezin uit ‘Steenrijk, Straatarm’

steenrijk straatarm

De moedige, alleenstaande moeder Barbara maakt veel indruk op de mensen thuis

Er is nauwelijks een aflevering van Steenrijk, Straatarm geweest waarbij we níét hoefden te huilen, en ook de aflevering van woensdagavond bleek geen uitzondering te zijn. Niet alleen wij, maar ook veel andere kijkers, waren onder de indruk van de alleenstaande moeder Barbara en haar drie prachtige kinderen. 

Arm en rijk

Barbara en haar kinderen Serena, Rosalie en Luciano ruilden een week lang van leven met de rijke Dzanella, Tjarck en hun kinderen. Normaal moet het arme gezin rondkomen van een schamele 75 euro in de week, maar mag tijdens de ruilweek genieten van twintig keer dat bedrag: 1500 euro.

Vol ongeloof

Wanneer de alleenstaande moeder dat bedrag hoort, kan ze het eerst niet geloven. Zij en haar kinderen zouden zelfs niet weten waar ze het geld aan zouden moeten uitgeven, vertellen ze. Dan komt dochter Serena met een geweldig idee en oppert: “Misschien kunnen we wel wat voor de rijke mensen overlaten.” Moeder Barbara, zusje Rosalie én de kijkers thuis houden het amper droog na dit liefdevolle idee.

Moeilijk leven

Naarmate de aflevering vordert en we meer en meer van het arme gezin zien, blijven de tranen vloeien. We leren Barbara een beetje kennen. Het wordt al snel duidelijk dat zij het niet makkelijk heeft gehad. Ze vertelt dat ze door meerdere mannen in haar leven in de staak is gelaten en dat ze het slachtoffer is geweest van huiselijk geweld. Daarnaast kampt ze met chronische pijn aan haar lichaam.

Dankbaar

Maar bij de pakken neer gaan zitten, dat is niets voor Barbara. Door de ellende die ze heeft meegemaakt, is ze juist extra dankbaar voor deze luxe week weg met haar kinderen. “Het is heel lief van het rijke gezin dat we hier mogen zijn”, zegt ze tegen haar dochters. “Ik ben zielsgelukkig.”

Nooit vergeten

Uiteindelijk hebben Barbara en haar kinderen toch een prima besteding gevonden van hun weekbudget. Zo ruilen ze hun te krappe schoenen in voor spiksplinternieuwe sneakers, laten zij hun haren knippen en krullen bij de kapper en sluiten zij de dag af met een lekker glaasje kinderchampagne. “Dit moment ga ik nooit vergeten”, verwoordt dochter Rosalie de week maar al te goed.

Bijzondere verrassing

Wat Rosalie en haar gezin echter niet wisten, is dat er bij thuiskomst nog een verrassing op hun wachtte. Niet alleen het arme gezin, maar ook het rijke gezin heeft het hart op de juiste plek zitten, werd al snel duidelijk. Dzanella en Tjarck hadden namelijk een actie opgezet om extra geld op te halen voor Barbara en haar kinderen. Zo wist het rijke gezin hen te verrassen met nog eens 250 euro. Hier waren Barbara en haar kids maar al te blij mee. “We zijn opeens rijk”, reageert dochter Rosalie vol ongeloof. Barbara weet haast niet wat ze moet zeggen. “Ik moet alweer janken.” Same!

Reacties kijkers

Kijkers van het programma waren diep onder de indruk van het gezin van Barbara. “Ik heb mijn tranen toch niet gauw los zitten, maar bij het kijken van Steenrijk, Straatarm schiet ik vol. Wat een lieverds. Het is een prachtig concept!” tweet iemand. “Mooi en verdrietig hoe emotioneel die kleine wordt van de weldaad van het huis. En wat een lieve mama heeft ze”, schrijft een ander. Ook het rijke gezin kan op de nodige complimenten rekenen. “Vaak zijn de rijken van die neppers… Maar niet deze keer. Wat een super lieve mensen!”

Lees ook: Rijk stel uit Steenrijk, Straatarm betaalt schulden arm gezin in één klap af

Bron: Steenrijk, Straatarm, Twitter | Beeld: Videostill