Kijkers twijfelen aan oprechtheid rijke vriendinnen in Steenrijk, Straatarm

steenrijk straatarm

‘Coachende snobs met een onduidelijk verdienmodel’, aldus een kritische kijker

In Steenrijk, Straatarm zien we vaak prachtige verhalen voorbijkomen. Van jarenlang elk dubbeltje moeten omkeren, tot een luxe vakantie aan de Rivièra. En van designerkleding en dure auto’s, naar geconfronteerd worden met de kille werkelijkheid. Gisteravond waren kijkers echter niet zo te spreken over de deelnemers  – de rijke vriendinnen Christie en Ferrah zouden namelijk totaal niet met de juiste bedoelingen aan het programma meedoen.

Steenrijk, Straatarm

In de uitzending van Steenrijk, Straatarstonden gisteravond de beste vriendinnen Christie en Ferrah enerzijds, en de familie Elisabeth anderzijds centraal. Christie en Ferrah omschrijven zichzelf als coaches, vastgoed- en cryptohandelaren. En dat heeft ze geen windeieren gelegd.

Zij ruilen een week lang met moeder Wienanda, vader Michael, en dochters Latisha, Chady en Shumaila. Deze familie kan genieten van een vakantie in een luxe vakantievilla in het Turke Izmir. Hier was het gezin, na een hoop tegenslagen, wel aan toe. Zo hadden het niet altijd slecht. Maar toen hun zaak vijftien jaar geleden na een brand in de problemen raakte, ging het snel bergafwaarts. De verzekering wilde niets uitbetalen, het gezin raakte diep in de schulden, en hun bewindvoerder maakte de boel eigenlijk alleen maar erger.

Liefdadigheid, of beroemdheid?

Kijkers zijn echter niet onder de indruk van Christie en Ferrah. Zo vragen zij zich af of de ‘BFF’s’ wel meedoen uit de goedheid van hun hart, of dat ze vooral trek hebben in de fame van een televisie-verschijning. Zo zouden de twee wel erg veel pronken met hun geld. Ook merkten kijkers op dat de dames wel erg graag bleven benadrukken dat zij coaches en vastgoed-experts zouden zijn.

Als klap op de vuurpijl spot één oplettende kijker vervolgens dat Christie via haar Instagram inderdaad een zakcentje lijkt te willen verdienen aan haar verschijning in het programma. Oei!

Lees ook: Kijkers vol lof over zoon uit arm gezin Steenrijk, Straatarm

Bron: Veronica Superguide, Hart van Nederland | Beeld: Videostill