Kijkers Veronica Inside gaan los op Twitter na beladen uitzending

Johan Derksen Veronica Inside

Johan Derksen zegt het boetekleed niet aan te willen trekken

Het is al enige tijd onstuimig rondom het programma Veronica Inside na de opmerking die presentator Johan Derksen vorige week over rapper Akwasi maakte. Volgens de presentator maakte hij gewoon ‘een verkeerde grap’, maar zijn excuses biedt hij daarvoor niet aan. “Ik trek het boetekleed niet aan en ik ga niet door het stof”, stelt Derksen in de uitzending van gisteravond.

Geen reclameblokken uitzending Veronica Inside

Vorige week maakte Johan Derksen in de uitzending van Veronica Inside een ‘grap’ over rapper Akwasi. Een afbeelding van een Zwarte Piet kwam in beed, waarnaar Derksen zich hardop afvroeg of dat Akwasi was op de foto. Een grote rel ontstond en verschillende grote bedrijven lieten weten niet meer rondom het programma te willen adverteren. Gisteravond werd Veronica Inside uitgezonden zonder reclameblokken. 

‘Een verkeerde grap’

Johan Derksen legt aan het begin van de uitzending uit dat ‘het een verkeerde grap’ was, maar dat het werd uitvergroot en een grote rel volgde. Volgens Derksen verdiende Akwasi de grap, omdat de rapper eerder de menigte ‘opriep tot geweld op de Dam’. Akwasi schreeuwde tijdens de protesten op de Dam: “Wanneer ik een Zwarte Piet tegenkom in november, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.” Derksen reageert in de uitzending van gisteravond op dit tafereel en zegt: “Ik dacht: die kan wel een tik gebruiken.”

Twitter barst los

Aan tafel bij Veronica Inside wordt een pittige discussie gevoerd, waarbij presentator Wilfred Genee Johan Derksen stevig aan de tand voelt. Ook advocate Natacha Harlequin en ex-voetballer Dries Boussata zijn te gast in de uitzending. De kijkers thuis houden zich niet in en barsten los tijdens de discussie op Twitter. De meningen van de thuiskijkers zijn over het algemeen erg variërend.

Lees ook: Rapper Akwasi lacht om ophef rondom Veronica Inside

Bron: RTL Boulevard, Twitter | Beeld: Hollandse Hoogte, ANP Kippa, Sander Koning