Kijkers vol lof over zoon uit arm gezin Steenrijk, Straatarm

zoon

‘Ik ben fan van die zoon… Wat een topgozer’, klinkt het.

In Steenrijk, Straatarm ruilen elke week twee gezinnen met een compleet anders bestedingspatroon van leven. Gisteravond zagen we Wim en Saartje, die in een riante villa wonen. Zij mochten een week van leven ruilen met Marcel, Trijntje en hun kinderen die het juist heel weinig te besteden hebben. Kijkers zijn vooral onder de indruk van zoon Jan-Thijs uit het arme gezin. 

Twee kinderen verloren

Wim en Saartje werken hard voor hun geld, maar geven het ook heel graag uit. “Als Saar iets wil hebben, dan kijken we meestal niet naar de prijs. Dan kopen we het gewoon”, aldus Wim. Voor het gezin van Marcel en Trijntje is dat niet zo makkelijk. Het liefdevolle gezin heeft al heel veel meegemaakt. Het stel heeft namelijk twee kinderen verloren tijdens de zwangerschap. “Ik schiet er helemaal vol van”, zegt Trijntje. “Het is ook heel wat”, valt Marcel haar bij. Wim en Saartje gunnen dit gezin dan ook een ‘onvergetelijke week’.

Groot verschil

Wanneer de twee gezinnen elkaars erf oprijden worden de grote verschillen meteen pijnlijk duidelijk. “Kijk die auto joh!” roept het arme gezin vol verbazing als ze voor de villa van Wim en Saartje staan. Het arme gezin mag deze week maar liefst 1900 euro uitgeven, terwijl de rijken het deze keer moeten doen met 90 euro. “Het is jammer dat er zo’n groot verschil is tussen rijk en arm”, stelt Saartje.

Lieve zoon

Hoewel de verschillen soms pijnlijk zijn om te zien, beleven de arme gezinnen de tijd van hun leven in het programma. Vooral zoon Jan-Thijs is deze week geliefd bij de kijkers thuis. Hij krijgt al tranen in zijn ogen als hij hoort dat hij het circuit van België mag bezoeken. “Dat was echt wel gaaf”, zegt Jan-Thijs wanneer hij uit de auto stapt. “Gewoon met 200 kilometer per uur over het rechte stuk.” Ook zijn moeder vindt het geweldig om te zien dat de droom van haar zoon op deze manier uitkomt. “Hier heb ik van gedroomd.”

Jan-Thijs heeft een verantwoordelijke rol binnen het gezin. Zo neemt hij zijn ouders en zusje mee uit eten van het geld dat hij zelf verdient met zijn bijbaantje. En dat kan rekenen op lovende reacties op Twitter. “Wat een lieve zoon”, schrijft iemand. “Ik ben fan van die zoon… Wat een topgozer!” reageert een ander.

Lees ook: Rijke dames in Steenrijk, Straatarm wekken ergernis op bij kijkers

Bron: RTL Boulevard, Twitter | Beeld: Steenrijk, Straatarm