Kijkers vol verbazing over gezin in Steenrijk, Straatarm

steenrijk straatarm

Het gezin van Miranda en Mario maakt veel los bij de kijkers van het programma

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee gezinnen een week lang hun huis en inkomen met elkaar. Deze week ruilt het gezin van Mario en Miranda hun huis in Zoetermeer in voor een luxe leventje onder de Spaanse zon. Kijkers zijn echter niet te spreken over de beslissingen die het gezin maakt.

Riante villa

Het ‘steenrijke’ stel Maureen en Marco verkocht twee jaar geleden hun bedrijf en woont sindsdien in een riante villa in het zonnige Spanje. Ze besteden hun tijd met reizen en koken en ontvangen graag familie en vrienden in hun prachtige optrekje. In Steenrijk, Straatarm wordt hun villa een week overgenomen door Miranda, Mario en hun drie zoontjes. Een gezin dat gewend is met 85 euro per week rond te komen. Maureen en Marco zelf trekken naar de Zoetermeerse woning van het gezin.

Groot contrast

De wekelijkse 85 euro is geen groot bedrag voor een gezin van vijf. Miranda en Mario staan dan ook versteld van de enorme villa waarin ze terecht komen én de 1500 euro die ze deze week te besteden hebben. Andersom gaan Maureen en Marco het doen met 30 euro per week, wat ze zonder kinderen wel zo eerlijk vinden. Nog een groot contrast? De staat van het huis waar ze verblijven. Maureen en Marco houden van orde, maar de Zoetermeerse woning van Miranda en Mario is alles behalve opgeruimd. Dat blijft ook bij kijkers niet onopgemerkt.

Keuzes onder vuur

Niet alleen staan kijkers versteld van de bende in huis, ook meerdere keuzes die het gezin maakt worden door veel kijkers bekritiseerd. Zo zijn veel mensen bang dat Miranda en Mario het slechte voorbeeld aan hun kinderen geven en dat ze het weekbudget van 1500 euro niet goed besteden. Andere kijkers scharen zich juist achter het arme gezin en kunnen hun keuzes goed begrijpen, zo laten ze weten op Twitter.

Lees ook: Dit zijn de spullen die je beter kunt weggooien voor een goede gezondheid

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill