Kim Kardashian over overval in Parijs: ‘Ik dacht dat ik zou worden verkracht’

In een interview met David Letterman vertelt de realityster in tranen over de overval

Het is inmiddels vier jaar geleden sinds Kim Kardashian West in haar hotelkamer in Parijs werd overvallen door vijf mannen. Van de vijf overvallers, allen verkleed als agenten, drongen er ‘s nachts twee Kims kamer binnen en hielden de realityster onder schot. “Hij greep me beet en trok me naar hem toe. Nu word ik verkracht, dacht ik”, vertelt ze in een emotioneel interview met David Letterman. 

Overval

Kim was samen met haar oudere zus Kourtney in 2016 in Parijs voor Paris Fashion Week. Toen ze rond 02:30 uur ‘s nachts gestommel bij de deur hoorde, dacht ze dan ook dat het haar zus en een vriendin waren. Niets bleek minder waar. Op brute wijze drongen de overvallers Kims kamer binnen.

De ring

“Ze schreeuwden in het Frans tegen me. Ik zat rechtop en ze bleven zeggen: ‘de ring’”, vertelt de toen 35-jarige Kim. De overvallers hadden het over de peperdure ring die ze vlak daarvoor van haar man Kanye West had gekregen.  “Ik was zo geschrokken dat ik zei: ‘Wat?’ Het drong niet tot me door. Hij zei het nog een keer. Hij lag op mijn nachtkastje, dus ik gaf hem mijn ring. En toen greep hij mij.”

‘Nu word ik verkracht’

Het enige wat Kim op dat moment aanhad was een badjas. Ze werd alle kanten opgesleurd. “Hij greep me beet en trok me naar hem toe. Maar ik droeg verder niets, dus ik dacht: ‘Nu word ik verkracht. Dit gaat gebeuren. Bereid jezelf voor'”, vertelt een emotionele Kim. Ze vertelt dat ze vervolgens werd vastgebonden met boeien, tiewraps en ducktape.

Pistool

“Toen plakte hij ducktape op mijn mond en ogen”, gaat de realityster verder. “Voor hij mijn ogen deed, zag ik dat hij mijn juwelendoos vond en hem omhooghield van ‘we hebben hem’. Maar toen richtte hij zijn pistool op mij, en ik dacht: ‘oke, dit is het’.”

Trauma

“Ik bleef maar denken aan Kourtney, ik bleef denken dat ze thuis zou komen en ik dood in de kamer lag en ze voor de rest van haar leven een trauma zou hebben. Ik dacht dat dat mijn lot was”, vertelt Kim, terwijl ze de tranen van haar gezicht veegt. “Maar op een gegeven moment renden ze weg.”

Miljoenen euro’s

De overvallers roofden het hele appartement leeg. Ze namen de trouwring van Kim (met een waarde van 3,6 miljoen euro), een doos met sieraden (2 miljoen euro), telefoons en bijna duizend euro aan cash mee. Achteraf blijkt dat de overvallers de Kardashians al meer dan twee jaar in de gaten hielden, om de overval te kunnen plegen.

Onvoorzichtig

De overvallers gingen gelukkig niet voorzichtig te werk. Zo liet een van de daders een DNA-spoor achter op de tiewraps waar hij Kim mee vastsnoerde. Ook lieten ze bij hun vlucht een halsketting ter waarde van zo’n 30.000 euro op straat vallen, waar tevens het DNA van een van de overvallers op werd aangetroffen. Zo konden de overvallers al snel worden gevonden. Het bleek te gaan om vijf mannen uit samenwerkende misdaadfamilies uit Algerije en het zigeunermilieu.

Bekijk hieronder het hele interview met David Letterman:

Lees ook: Gordon plaatst emotioneel bericht op Instagram na beroving