Kinderen Jan Smit aangestoken met liefde voor Schlagermuziek

Jan Smit

‘Ze vinden het écht leuk’

Na maanden van voorbereiding zijn Jan Smit en Chantal Janzen nu bezig om de puntjes op de ‘i’ te zetten voor hun Festival Der Liebe. Volgende week staan de twee in Ahoy met een groots feest waarin de beste Duitse muziek centraal staat. En met een vader in huis die constant Schlagers staat te repeteren, kan het haast niet anders dan dat kinderen ook enthousiast worden. 

Laatste voorbereidingen

Van klassiekers als Anton Aus Tirol tot nieuwe hits als Schultenbräu: volgende week gaat het dak eraf in Ahoy tijdens Festival Der Liebe. Jan en Chantal zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen en daarom zocht RTL Boulevard ze op tijdens de repetities. “Wij zijn eigenlijk vanaf vanochtend al bezig met het schaven van het schema. En dan kom je toch tot de conclusie: we zijn er nog niet”, bekent Jan Smit. Gelukkig zijn de repetities al een groot feest. “Ik moest net met Brainpower iets doen van Falco”, verklapt de zanger. “Dat was toch wel even nieuw.”

Festival Der Liebe

Op 5 en 6 april staan Jan en Chantal in Ahoy tijdens hun Festival Der Liebe. Liefhebbers van Duitse muziek kunnen hier hun hart ophalen. De grootste hits uit Duitsland en Oostenrijk, Schlagers, guilty pleasure meezingers en natuurlijk heerlijke evergreens komen voorbij. Naast Jan en Chantal, staan ook Frans Bauer, Heino, Donnie, Coen & Sander, Marco Schuitmaker, Dennie Christiaan, Brainpower en Jeffrey Parmentier op het podium.

Met 12 vriendinnen naar Ahoy

Inmiddels is de liefde voor Schlagers ook overgedragen aan hun kinderen, zo vertelt Jan. “Fem (zijn dochter, red.) is 16 en die komt met twaalf vriendinnen. Die hebben nu gewoon de hele Duitse playlist tot zich genomen en die staan straks gewoon allemaal in een dirndl in Ahoy. Omdat ze dat écht leuk vinden”, aldus de zanger.

Lees ook: Chantal Janzen deelt leuk nieuws over tweede seizoen Eén Grote Familie

Bron: RTL Boulevard, Festival de Liebe | Beeld: NL Beeld