Verdriet voor Barbie: kinderen verhuizen naar hun vader in Spanje

Verdrietig maar dapper: de kinderen gaan met Michael mee

Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, maakt een ontzettend moeilijke periode door. Het gaat al een tijd niet goed met haar en dit kwam in januari tot een verdrietig dieptepunt toen de blonde realityster een zelfmoordpoging deed. Een aantal weken geleden liet ze in een korte reactie weten dat ze er spijt van had en in een diep dal zat, waar ze niet uitkwam. 

Inmiddels gaat het beter met Samantha en heeft ze de kliniek waar ze verbleef verlaten.

Moeilijke beslissing

Toch maakte ze met ex-man Michael de moeilijke beslissing om haar twee kinderen, Angelina (6) en Milano (2) met hun vader mee te laten verhuizen naar Spanje, met instemming van Jeugdzorg. De kinderen zullen bij Michael en zijn vriendin intrekken, zodat Samantha de tijd krijgt om zich in alle rust te richten op haar herstel.

Goed overleg

Volgens manager Jake Hampel, die de woordvoering namens Samantha doet, zal de verhuizing nog deze week plaatsvinden. Michael benadrukt dat de beslissing in overeenstemming van alle betrokken partijen is gemaakt: “Het is allemaal in goed overleg met de betrokken instanties gegaan, die ook heel blij zijn dat Sam het hier zelf helemaal mee eens is. Het was misschien wel de moeilijkste beslissing van haar leven, maar ik denk tegelijk de verstandigste.’’

Van der Plas en zijn vriendin Naomi (22), met wie hij sinds kort samen is, hebben het voornemen ‘de kinderen het zo snel mogelijk naar de zin te maken’. Zo is voor Angelina een school gevonden. Wij wensen Samantha en Michael heel veel sterkte in deze lastige tijd.

Bron: AD | Beeld Hollandse Hoogte