Kleding huren voor een prikkie? H&M lanceert nieuwe verhuurservice met kleding

Modeketen H&M wil met deze service duurzamer worden

De Zweedse modeketen Hennes en Maurits is niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. De betaalbare kledingwinkel heeft voor ieder wat wils. Niet alleen zijn ze variabel met hun assortiment, ook duurzaamheid speelt een grote rol bij de bekende winkelketen. Daarom start H&M met een nieuwe service, namelijk: de kledinguitleenservice.

Zou jij gebruik maken van deze nieuwe service?

H&M uitleenservice

H&M probeert steeds meer duurzame kleding te produceren en nu gaan ze nog een stapje verder met de kleding uitleenservice, een service waarbij je kleding voor een bepaalde tijd kan huren. In Stockholm wordt nu getest met de nieuwe uitleenservice. Bij één van de H&M-filialen in deze stad is het nu mogelijk om kleding uit de Conscious Exclusive collecties van 2012 tot 2019 voor een bepaalde tijd te huren. Met de test worden galajurken en -rokken uit de collectie gebruikt voor de verhuur. Ook zijn er een aantal speciaal ontworpen kledingstukken toegevoegd aan deze uitleenservice.

Duurzaam

In praktijk zou dit dus een perfecte manier kunnen zijn als je een eenmalig evenement als een gala of ander feest op de planning hebt staan. Al je spaargeld hoef je niet direct uit te geven aan een peperdure jurk, die je waarschijnlijk ook maar één keer draagt. Daarnaast hoopt de modeketen met deze service bij te dragen aan de duurzaamheid van kleding. Zeker een grote stap in de juiste richting als je het ons vraagt!

Prijs verhuur

Zit er toekomst in de nieuwe uitleenservice van kleding in de mode industrie? Als we Head of Sustainability van H&M zelf vragen in ieder geval wel. “We kijken ernaar uit om dit te evalueren, omdat we toegewijd zijn om de manier te veranderen waarop mode vandaag wordt gemaakt en geconsumeerd”, legt Pascal Brun uit. De kleding is voor een hele week voor zo’n 33 euro te huur. Dit kan je behoorlijk wat geld besparen in vergelijking met het kopen van een nieuw kledingstuk. Wij zien hier wel voordelen in, dus hopelijk komt de kledinguitleenservice van H&M zo snel mogelijk naar Nederland!

Lees ook: Lekker warm: bij deze budgetwinkels koop je vanaf nu een elektrische deken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Flickr, Marco Verch