De reden waarom kleine honden vaak veel harder blaffen dan grote honden

blaffen
Zo zit het dus!

Wij kunnen soms versteld staan van het volume dat uit een klein hondje kan komen. De geliefde schoothondjes ogen nog zo onschuldig, maar wanneer ze blaffen kunnen ze toch aardig wat decibellen uit de keel krijgen. Hoe komt het toch dat het lijkt alsof de kleine keffertjes veel meer lawaai kunnen produceren dan grote honden?

Hun formaat wordt vaak gecompenseerd met hun geblaf

Sterker en krachtiger
Hoewel er nog veel vragen over het gedrag van honden onbeantwoord zijn, denkt hondenfan en onderzoekster Alexandra Horowitz het antwoord te hebben over waarom kleine honden zo hard kunnen blaffen. “Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar ik acht de kans groot dat kleine honden hun grootte willen compenseren en op zoek gaan naar iets waardoor ze groter, sterker of krachtiger lijken. Veel lawaai maken is een van de manieren waarop dieren altijd proberen om zichzelf sterker voor te doen dan ze zijn”, vertelt ze aan Business Insider.

Temperamentvol
Veel mensen hebben de neiging om kleine honden als schattig te bestempelen en grote honden als temperamentvol. Maar volgens Horowitz hoeft dat helemaal niet zo te zijn. “Vaak hebben kleine hondjes meer energie en zijn ze luider onstuimiger dan grote honden. Grote honden zijn vaak zachter van aard en lopen niet de hele dag als gekken heen en weer.”

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pixabay