Kleine kledingkast? 7 tips om optimaal gebruik te maken van je kastruimte

Nooit meer proppen om alles erin te krijgen

Menig vrouw zal beweren in het bezit te zijn van een te kleine kledingkast. Maar laten we eerlijk zijn: in de meeste gevallen is de kast niet te klein, maar ligt er simpelweg té veel kleding in – waarvan de helft vaak ook nog eens niet gedragen wordt. Heb je daarentegen écht een kleine kast, bijvoorbeeld omdat de afmetingen van je slaapkamer geen groter exemplaar toelaten? Dan hebben we 7 tips voor je om je kastruimte zo optimaal mogelijk te benutten.

Zo kun je ruimte besparen!

1. Hang jasjes en colbertjes over jurkjes

Niet elk item in je kledingkast heeft een eigen kledinghanger nodig. Je kunt ruimte besparen door meerdere kledingstukken op één hanger te bewaren. Natuurlijk is het niet erg handig om drie truien over elkaar te hangen, maar heb je bijvoorbeeld een jurkje dat je niet vaak draagt? Hang er dan een jasje of colbertje overheen. Zo kun je een stuk meer kleding kwijt!

2. Gebruik mandjes die je aan je planken hangt

Maak gebruik van hangmandjes. Dit zijn superhandige accessoires die je onderaan een plank in je kledingkast kunt hangen. Je creëert hiermee een soort extra etage waarop je nog spullen kwijt kunt. Ze zijn ideaal om dingen als sjaals, overhemden, jeans of sokken in te bewaren en besparen je een hoop plankruimte!

3. Gebruik platte kledinghangers

Je hebt er misschien nog nooit over nagedacht, maar de verkeerde kledinghangers kunnen je kastruimte behoorlijk inperken. Door dikke houten hangers te gebruiken, gaat veel ruimte verloren. Zonde! Gebruik daarom platte kledinghangers om je kleding zo dicht mogelijk bij elkaar te hangen. Zo kun je veel meer kledingstukken kwijt!

4. Bewaar riemen in een open handtas

Om de ruimte in je kledingkast optimaal te benutten, kun je zelfs gebruik maken van de ruimte ín je kleding en accessoires! Zo kun je er natuurlijk voor kiezen om je riemen op te hangen aan een haak of kledinghanger, maar je kunt ze daarentegen ook bewaren in een lege handtas. Extra tip: ben jij het type dat vaak vergeet wat er nu eigenlijk in je kast ligt? Drapeer de uiteindjes van je riemen dan over de rand van je tas, zodat je kunt zien wat erin zit.

5. Vergeet de binnenkant van de deur niet

Met de juiste middelen kan de deur van je kledingkast ook extra opslagruimte opleveren. Zo bestaan er opbergrekjes die je aan de binnenkant van de deur kunt hangen, waarin je schoenen, hoedjes, riemen, tassen of sjaals in kunt bewaren. Handig! Heb je een kledingkast met schuifdeuren, dan wordt dit helaas wat lastiger.

6. Bewaar je schoenen ergens anders

Hoewel je natuurlijk het liefst zo veel mogelijk in je kast wilt opbergen, moet je accepteren dat nu eenmaal niet alles erin past. Een oplossing kan zijn om je schoenen niet in de kast te bewaren, omdat deze doorgaans veel ruimte innemen. Gebruik een apart schoenenrek voor het stallen van je gympen, laarsjes en stiletto’s. Het resultaat: een stuk meer ruimte voor je kleding!

7. Doe je best om je kledingkast georganiseerd te houden

Je kunt wel tienduizend rekjes en opbergmandjes kopen, maar als je geen moeite wil doen om je kledingkast georganiseerd te houden, is het binnen de kortste keren weer een uitpuilend rommeltje. Blijf je kledingkast dus de nodige tijd en aandacht geven, dat levert je op lange termijn meer op. Heb je net vier outfits gepast omdat je twijfelde wat je aan moest naar dat etentje? Gooi de kledingstukken daarna dan niet achteloos terug op een plank, maar vouw en berg alles weer netjes op. Wedden dat je hierdoor nooit meer gebrek aan opbergruimte hebt?

Lees ook: Dit is de reden waarom je een zakje met krijt in je kledingkast moet hangen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Pure Wow | Beeld: Unsplash