Dit kleine meisje (1) wordt massaal ‘dik’ genoemd, maar haar moeder slaat terug

De vader van het 1-jarige meisje plaatste per ongeluk de foto op internet

De moeder van het 1-jarige meisje schrok enorm van de reacties van de mensen op het internet. Haar man plaatste per ongeluk een foto van hun dochtertje op de fotowebsite Imgur. De foto ging viraal en de reacties waren niet mals. Het meisje werd massaal bestempeld als ‘dik’. 

Zoey Semchuk, de moeder van het meisje, uit haar woede op de website Scary Mommy. “Dit is de foto waar het om gaat”, vertelt Zoey. “Een foto van onze geweldige dochter die een beetje mollig is. Ik had vetrollen en haar vader ook, dus dat zij als baby ook wat rolletjes heeft, verbaast ons niet. Ze is gezond, heeft geen overgewicht, groeit sinds haar geboorte zoals het hoort, drinkt nog steeds moedermelk en ook artsen maken zich geen zorgen.”

Fatshaming
Zoey vindt dat haar dochter het slachtoffer is van fatshaming. Dit houdt in dat mensen massaal aangekeken worden en beoordeelt worden op hun vetrollen die ze al dan niet zouden hebben. Ze zegt blij te zijn dat haar dochtertje nog veel te jong is om dit alles bewust mee te krijgen, maar dat ze haar altijd zal vertellen hoe mooi ze is en dat ze trots op zichzelf mag zijn. Ze noemt de reacties ‘om misselijk van te worden’. Wij snappen helemaal niks van de reacties. Het meisje is een plaatje en zeker niet dik!

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Kekmama | Beeld: scarymommy