Heb jij een (klein)kind dat op de basisschool zit? Dan is dit belangrijke informatie voor jou!

basisschool

Basisschooldocenten gaan massaal staken

Heb jij een (klein)kind dat naar de basisschool gaat en breng je deze geregeld weg? Dan is het belangrijk om de volgende informatie even door te lezen! Op 27 juni zullen basisschooldocenten door het hele land gaan staken, wat gevolgen zal hebben voor de leerlingen.

Staking
Op 27 juni gaan veel leraren een uur lang staken. Dit is nog nooit eerder gebeurd, omdat de docenten de leerlingen niet wilden benadelen. Op 27 juni willen de docenten honderdduizenden handtekeningen aan premier Rutte aanbieden; ze willen een lagere werkdruk en een eerlijker salaris. Door de hoge werkdruk en de lage salarissen, is het onaantrekkelijk geworden om basisschooldocent te worden.

Lerarentekort
Het lerarentekort blijft nog steeds groeien, wat volgens de docenten ten koste gaat van de kwaliteit van het onderwijs. Omdat er volgens de docenten te weinig aan gedaan wordt om dit tekort terug te dringen, wordt er op 27 juni van 08:30 tot 09:30 gestaakt. De leerlingen van de basisscholen worden daarom op die dag een uur later dan gewoonlijk op school verwacht. De staking is een initiatief van PO-front, een uniek en breed samenwerkingsverband van leraren, ondersteunend personeel, directeuren en schoolbesturen.