Brits stel krijgt kleinkind van hun overleden zoon met behulp van een draagmoeder

kleinkind
Het kleinkind kostte het stel tussen de 60.000 en 100.000 pond

Een rijk Brits stel hebben het zaad van hun overleden zoon gebruikt om een kleinkind te creëren. Met behulp van een Amerikaanse doktor wisten ze de zaadcellen uit het lijk te gebruiken en in te vriezen. Ze zochten een draagmoeder om het kind te baren om zo hun eigen kleinkind te creëren, iets wat uiterst illegaal is in Groot-Brittanië.

Het stel wilde per se een erfgenaam.

Zoon

De zoon van het, vermoedelijk rijke en belangrijke, koppel kwam vier jaar geleden om op 26-jarige leeftijd. Het koppel was toen ergens in de vijftig. Zijn motor crashte en werd na twee dagen dood teruggevonden. Omdat zaadcellen 72 uur lang in een dood lichaam kan overleven, wist een uroloog in opdracht van zijn ouders het nog uit het lichaam te halen en in te vriezen. Hun zoon had op dat moment geen relatie en geen kinderen.

Zoektocht

Tegen de Britse wet in hield het koppel het ingevroren en gingen ze op zoek naar een gepaste moeder voor het kind. Niet iedere donor was geschikt: ze moest wel het type zijn van hun zoon. Ook hadden ze een draagmoeder nodig. Na een jaar zoeken hadden ze een perfecte match gevonden en alles geregeld. Samen met de Amerikaanse arts dr. Smotrich vond de bevruchting in de Verenigde Staten plaats.

Illegaal

Of de hele situatie nog niet illegaal genoeg was, wilde het koppel ook nog per se een mannelijke erfgenaam. Met behulp van genderselectie voor de geboorte wisten ze dus een jongetje te krijgen. Ook dit proces is illegaal in Groot-Brittanië. Het jongetje kwam ongeveer drie jaar geleden ter wereld en wordt dus opgevoed door opa en oma.

Aanklagen

Hoewel de bevruchting in Amerika plaatsvond, woont het stel nu weer in Engeland met hun kleinzoon. Daarom kunnen ze daar wel aangeklaagd worden. De arts in kwestie heeft geen spijt en zegt niet te weten dat het illegaal was in het geval van de Britten: ‘Het is niet aan mij om te oordelen wie ouder mag worden’.

Lees ook: Ali B stuit op veel kritiek op foto waarop hij doucht met zoontje

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda, Dailymail | Beeld: Pexels