Wat een spetter! Zo ziet de kleinzoon van Elizabeth Taylor eruit

Elizabeth Taylor

En hij zet zich net als zijn oma in voor goede doelen

Elizabeth Taylor was een van de bekendste actrices aller tijden. De prachtige brunette verwierf faam voor haar hoofdrol in de film National Velvet en sleepte maar liefst twee keer een Oscar in de wacht. Liz Taylor overleed eind maart 2011 op 79-jarige leeftijd. In februari was de Hollywoodster opgenomen wegens hartproblemen. Haar kinderen zaten aan haar sterfbed in Los Angeles.

Elizabeth werd geprezen om haar inzet voor goede doelen, iets wat haar kleinkinderen zich nu voor inzetten. 

De carrière van Elizabeth in een notendop

Op tienjarige leeftijd startte Taylor haar acteercarrière en debuteerde ze in de komedie There’s One Born Every Minute. Ze mocht diverse filmrollen voor haar rekening nemen, maar werd bij het grote publiek bekend door haar rol als Velvet Brown in de film National Velvet. Tevens won de actrice twee Academy Awards en werd ze tal van keren genomineerd voor prestigieuze prijzen. Elizabeth was de eerste actrice die een miljoen dollar verdiende voor haar acteerwerk, dit kreeg ze voor haar werk in de film Cleopatra. Ook verdiende de Hollywoodster bakken met geld door twee parfumlijnen te lanceren. Elizabeth verscheen voor het laatst op het witte doek als Pearl Slaghoople in de film The Flinstones. Daarna was ze nog een paar keer te zien in series en televisiefilms.

Goede doelen

Elizabeth Taylor was beroemd voor haar acteerwerk en werd bejubeld om haar inzet voor goede doelen. Zo spendeerde de actrice veel geld aan liefdadigheidsinstellingen. Ze gaf dit geld voornamelijk aan organisaties die zich inzetten tegen aids. Zo was ze mede-oprichter van de organisatie American Foundation for AIDS Research (amfAR) en richtte ze in 1991 de Elizabeth Taylor Aids Foundation op. Ook maakte haar goede vriendin Katy Ireland bekend dat de Hollywoodactrice een geheim ondergronds netwerk en safehouse in Los Angeles runde dat experimentele hiv-medicatie verstrekte aan aidspatiënten.

Vandaag de dag maken haar kleinkinderen duidelijk dat zij die passie om anderen te helpen van hun beroemde oma geërfd hebben. Lees hier meer over op de volgende pagina.


Pagina 1/2