Kleurenblind? Doe hier de kleurentest om erachter te komen

Hoe goed is jouw kleurenzicht? Deze kleurentest geeft het antwoord

De naam ‘kleurenblind’ wordt in de volksmond veel gebruikt, maar dekt eigenlijk niet de juiste verwoording hiervoor. Het komt namelijk veel meer voor dat mensen kleurschakelingen verminderd kunnen onderscheiden. Echte kleurenblindheid, iemand die alles in slechts één toon ziet, komt bijna niet voor. Weet je niet zeker of je een verminderd kleurinzicht hebt? Doe dan deze kleurentest om erachter te komen!

Kan jij de woorden in de kleurvlakken lezen?

Kleurenspectrum

Het niet kunnen onderscheiden van tinten bij bijvoorbeeld het rode of blauwe kleurenspectrum komt bij bij redelijk wat mensen voor. Het is dus ook niet heel raar dat je sommige kleuren in een bepaald spectrum niet van elkaar kunt onderscheiden. Om voor jezelf erachter te komen of je hier daadwerkelijk last van hebt, kun je de onderstaande test uitvoeren.

Color vision test

Om te controleren hoe goed jouw kleureninzicht is, is de color vision test ontwikkeld. In de onderstaande drie afbeeldingen zijn verschillende kleurvlakken te zien. In deze kleurvlakken staat een woord geschreven. Kan jij de woorden uit de drie afbeeldingen zien? Dan is er niets aan de hand met jouw kleureninzicht!

roze

paars

blauw

Heb je de woorden ‘Sweet’, ‘Boot’ en ‘Tree’ kunnen lezen? Dan is het welgesteld met jouw kleureninzicht!

Lees ook: 8 manieren om geld te besparen op je Center Parcs-verblijf

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Hearty Soul, Libelle | Beeld: Pixabay