KNMI waarschuwt voor mogelijk gevaarlijk weer op dinsdag

code geel dinsdag

Code geel in aanloop naar dinsdag

Het KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer op dinsdag en geeft code geel af. Met name in de kustgebieden kan het vanaf maandagnacht behoorlijk gaan stormen. In de loop van dinsdagochtend neemt de windkracht toe. Er kunnen windstoten voorkomen met snelheden tot 100 kilometer per uur.

Pas op als je de weg op moet morgen!

Code geel

Het KNMI kondigt code geel af voor de kustprovincies en Drenthe, Overijssel en Flevoland. Op maandag begint de zuidwestelijke wind toe te nemen in kracht en kan het op verschillende plaatsen in Nederland stormachtig gaan waaien. In de avond neemt de windkracht verder toe. Daarbij trekken er maandagnacht enkele buien over het land. Op dinsdag kunnen er windstoten voorkomen tot wel 100 kilometer per uur. Dinsdagavond zal de windkracht weer afnemen.

Afwachten

Of het dinsdag daadwerkelijk op een storm uitdraait, is nog afwachten. We spreken van een storm wanneer het minstens 10 minuten achter elkaar windkracht 9 is. Raymond Klaassen van Weerplaza verwacht dat het op de meeste plaatsen bij windkracht 8 zal blijven. De kans op een storm is het grootst aan de noordzijde van de Waddeneilanden. 

Lees ook: Vaak hoofdpijn? Dat zou weleens door de regen kunnen komen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nu.nl | Beeld: Pexels