Koeler weer op komst na plakkerige nachten

Na de extreme hitte gaan we nu weer wat koelere dagen en nachten tegemoet

Hoewel we echt niet mogen klagen met dit prachtige zomerweer, zijn de extreem hoge temperaturen in ons land niet altijd even comfortabel. Helemaal de nachten zijn zwaar, aangezien het nauwelijks afkoelt en we zweterige, plakkerige nachten beleven. Gelukkig is er goed nieuws, want meteoroloog Marijn Dorrestein van Buienradar vertelt aan RTL Nieuws dat de huizen wat meer gekoeld worden de komende dagen.

Lekker die zon, maar die plakkerige nachten mogen wel wat minder.

Officiële tropennacht

Twee nachten achter elkaar hebben we al een plaknacht gehad. De eerste nacht was nét geen officiële tropennacht, zoals was voorspeld. “In de Bilt was het 19,8 graden, waardoor we de vereiste 20 graden officieel net niet hebben gehaald”, legt Dorrestein uit. Afgelopen nacht is dit echt wel gelukt en veel mensen hebben daardoor opnieuw een plakkerige, zwetende nacht beleefd.

Koufrontje

In de Bilt is de meting van 20 graden misschien niet gehaald de eerste nacht, maar op andere plekken, die niet meetellen voor de recordmetingen, waren de temperaturen al wel dik boven de vereiste 20 graden. In Eindhoven is de warmste temperatuur in de nacht gemeten, met 22,8 graden. Dorrestein laat weten dat de komende nachten niet zo warm worden als de afgelopen twee nachten. “Er komt een koufrontje langs, wat ervoor zorgt dat het vooral in het westen en noorden van het land een stuk kouder is met temperaturen van 14 à 15 graden.”

Records verbroken

Gisteren werden gedurende de dag records verbroken. Daarmee is ook de warmste 25 juni ooit gemeten. In 1976 was het tot nu toe de warmste 25 juni met 32,9 graden. Dit is nu verbroken, want gisteren werd om 16:20 een temperatuur van 33,1 graden gemeten in de Bilt. Vandaag, donderdag en vrijdag wordt het iets frisser dan de afgelopen dagen en duikt het kwik dan ook in Limburg onder de 30 graden. Aankomend weekend zijn weer tropische temperaturen boven de 30 graden voorspeld.

Lees ook: Kan jij niet slapen met dit warme weer? Met deze simpele trucjes lukt het straks wel!

Wil je deze tips bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels